Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Domu ļaut bezrecepšu medikamentus pārdot ārpus aptiekām saista ar dažu tirgotāju interesi

Reģioni var palikt bez recepšu zālēm

Ar izskanējušo neoficiālo informāciju par uzņēmumu grupas Vilniaus Prekyba (VP) plānu pārdot Euroapotheca Group, kurā ietilpst arī Latvijā strādājošais aptieku tīkls Euroaptieka, tiek saistīta atkal aktualizētā ideja mainīt normatīvus, lai atļautu bezrecepšu medikamentus tirgot ārpus aptiekām, arī veikalos.

Kategoriski nenoliedz

Lietuvas laikraksts Verslo Žinios aprīļa beigās vēstīja neoficiālu informāciju, ka Lietuvas uzņēmumu grupa Vilniaus Prekyba (VP) meklējot pircēju savam aptieku tīklam Lietuvā Eurovaistine. Savukārt nozares pārzinātāji sarunā ar Dienu norādīja, ka patiesībā runa varētu būt par piecās valstīs darbojošos aptieku tīklu pārdošanu – VP kontrolētās kompānijas Euroapotheca Group pārdošanas organizēšanu, kurā ietilpst Euroaptieka Latvijā, Eurovaistine Lietuvā, Euroapteek Igaunijā un Euro Apteka Polijā un Ukrainā. Neoficiāli izskanējis, ka pārdošanas darījumu organizē ASV banku grupa Citigroup, kurai ir filiāle Polijā. Neoficiāli tiek arī minēts, ka darījuma plāns esot vēl plašāks, proti, ka runa varētu būt arī par VP grupā ietilpstošā Maxima veikalu tīkla pārdošanu.

VP korporatīvo attiecību vadītājs Arvīds Žilinsks Dienai gan neapstiprina šādus VP tuvākos plānus. "Mūsu politika ir nekomentēt baumas. Informācija, kas parādījusies tirgū, varētu būt saistīta ar to, ka VP šobrīd pārskata un atjaunina uzņēmuma biznesa attīstības stratēģiju. Tāpēc mēs pētām situāciju tirgū, arī konsultējoties ar dažādiem ārējiem ekspertiem, partneriem un investoriem, kā arī apskatot iespējamos aktīvu pirkumus ārvalstīs. Tādējādi saskaņā ar grupas interesēm mēs novērtējam visus iespējamos risinājumus, un Euroapotheca šajā gadījumā nav izņēmums, taču pašreiz nav nekādu konkrētu lēmumu pirkt vai pārdot jebkuru biznesu. VP ir liela biznesa grupa, kurā ietilpst vairāki dažāda lieluma uzņēmējdarbības virzieni, tāpēc par VP regulāri izrāda interesi potenciālie investori, kuri meklē iespējas, ja VP izlemtu pirkt jaunu vai pārdot kādu no esošajiem biznesa segmentiem," atbildē Dienai
raksta Žilinsks.

Vienlaikus savā atbildē Žilinsks kategoriski nenoraida šādu plānu esamību.

Riskanta ideja

Paralēli šīm ziņām pēdējā laikā atkal aktualizēta ideja mainīt normatīvo regulējumu, lai vismaz daļu bezrecepšu medikamentu atļautu tirgot arī ārpus aptiekām. Šai idejai atbalstu paudusi Konkurences padome (KP), pēc kuras vadītājas Skaidrītes Ābramas norādītā tādējādi tiktu paplašināta gan iedzīvotāju iespēja ērtāk iegādāties šos medikamentus, gan arī tiktu paplašināta konkurence, kas, iespējams, varētu mazināt bezrecepšu medikamentu cenas.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 11.maija, numurā!

Top komentāri

Runājot par pircēja interesēm,
R
ja man vajag citramonu, man nav ne mazākās vajadzības to pirkt aptiekā, ja Maxima to var piedāvāt LĒTĀK.Tas būtu tikai apsveicami, ja tiktu izbeigts tautas SLAUKŠANAS aptieku monopols, jo dažu gadu laikā atsevišķu medikamentu cenas ir cēlušās desmitiem reižu. Jods kādreiz maksāja 5-6 kapeikas, tagad ap 3 eiro, un tas ir vismaz 50-60 reizes dārgāk.
Sen nevienam nav noslēpums,
S
ka aptieku tīkls Latvijā ir sava veida mafija, kas darbojas pēc principa: liec kādu cenu gribi, tāpat pirks, un tāpēc katru mēnesi cena tiek PAAUGSTINĀTA. Šo astoņkāji būs grūti piebeigt, jo te grozās miljardi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas