Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Reirs: Budžeta veidošanā vairāki kompromisi jau panākti, sarunas turpināsies

Neskatoties uz iepriekš publiski pausto, ka papildu pieprasījumus nozarēm ministri nav gatavi samazināt, sestdien tiekoties, lai spriestu par valsts budžetu, vairāki kompromisi jau esot panākti, un no sākotnēji prasītā pusmiljarda jaunām iniciatīvām, pieprasījumu summa krietni samazināta. To pirmdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunais finanšu ministrs Jānis Reirs.

Viņš norādīja, ka nākamā gada valsts budžetā papildus prioritātēm varēs sadalīt virs 100 miljoniem eiro, lai gan iepriekš jaunajām iniciatīvām pieprasīts pusmiljards. "Praktiski ministri jau vienojās par mazāku summu. Sestdien, svētdien ierēdņu līmenī jau turpinājās saskaņošana, un tad mums ir jānonāk samērā ātrā tempā līdz šiem te 100 miljoniem piešķiramās naudas," uzsvēra ministrs.

"Prioritātes - mēs vienkārši skatījāmies valdības deklarāciju, kuru paši parakstījām mazāk kā nedēļu atpakaļ un tā arī tas tika sastādīts," piebilda Reirs, kā prioritātes nosaucot veselību, izglītību, ceļu stāvokli un nevienlīdzības mazināšanu.

Reiram arī esot licies, ka sadarbība ministru starpā bijusi laba, minēti argumenti, nevis uzstādījumi un "nejutās, ka kāds vilktu deķīti stipri uz savu pusi". Vienlaikus gan ministrs atzina, ka galīgie kompromisi vēl nav panākti un sarunas turpināsies. "Nāksim, turpināsim runāt, ieklausīsimies viens otrā, domāsim ne tikai par savām nozarēm, bet arī, lai kopumā valsts attīstās."

Savukārt, runājot par ēnu ekonomikas apkarošanu, jaunais Finanšu ministrijas vadītājs atgādināja, ka vēl iepriekšējās valdības laikā vasarā nodibināta Ēnu ekonomikas apkarošanas padome un viņš jau aicinājis savu partijas biedru Arvilu Ašeradenu kļūt par viņa padomnieku tieši ēnu ekonomikas apkarošanas jomā, lai politiski koordinētu šo darbu.

Jau vēstīts, ka premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) jau iepriekš norādījusi, ka valsts budžetu būtu jāspēj pieņemt līdz gada beigām, vēl pirms Latvijas prezidentūras sākuma Eiropas Savienības Padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas