Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīdzinieka kartē svilpo vējš

Rīdzinieka kartes pompozais uznāciens pirms diviem gadiem lielā mērā bijusi tukša skaņa. Piesolītās kārdinošās atlaides un izdevīgie piedāvājumi ir trūcīgi, un šogad karte ar jauniem piedāvājumiem pat nav papildināta. Arī Rīgas domes mudinājumi iedzīvotājiem deklarēties galvaspilsētā pavisam pieklusuši. Reizē ar vilšanos, nesaņemot no Rīdzinieka kartes gaidīto, iedzīvotāji šogad lēnām sāka deklarēties atpakaļ novados, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Līdzīgi kā pērn, arī tagad tiek runāts, ka tuvākajā laikā karte tiks papildināta ar jauniem piedāvājumiem. Šoreiz gan nedaudz konkrētāk - sarunas notiek ar atsevišķiem tirdzniecības tīkliem, taču to nosaukumus pagaidām nedrīkstot atklāt.

Karte piedāvā atsevišķas, nelielas atlaides sabiedriskajā transportā, Rīgas 1. un 2. slimnīcā, Dzemdību namā un Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Ar Rīdzinieka karti Zoodārzu var apmeklēt par vienu eiro lētāk. Tā pārstāvis Māris Lielkalns gan atklāj, ka šogad Rīdzinieka karte izmantota izteikti mazāk. Ja pagājušā gada otrajā pusē, no brīža, kad karšu atlaides sāka darboties, tās izmantotas vairāk nekā 4200 reižu, tad šogad visa gada laikā apmeklējumu skaits nesasniedz 3600.

Lielkalns Rīdzinieka kartes popularitātes kritumu saista ar to, ka pašā zooloģiskajā dārzā ļoti bieži notiek dažādas akcijas. "Akciju laikā mēs izmainām pakalpojumu cenas, un sanāk tā, ka vairs nav nekādas nozīmes karti reģistrēt. Atlaides nesummējās. Bieži ir tā, ka, neautorizējot Rīdzinieka karti, cilvēks dabūja lielāku atlaidi. Piemēram, tagad noris Ziemas naktis, kad vakaros zoodārzu var apmeklēt, samaksājot divus eiro. Ja rīdzinieks reģistrē savu karti, viņš iegūst viena eiro atlaidi no pilnās summas jeb sešiem eiro, bet uz viņu neattiecas akcijas piedāvājums,» skaidro M. Lielkalns.

Lai noskaidrotu, cik aktīvi rīdzinieki karti izmanto slimnīcās, Diena sazinājās arī ar Rīgas 1. slimnīcu. Tās preses sekretāre pirmdien uz jautājumiem nebija gatava atbildēt, norādot, ka atrodas balvas pasniegšanas ceremonijā. Vaicāta, vai to varēs izdarīt nākamajā dienā, viņa īsziņā atrakstīja: "Rīt mums savam kolektīvam svētki, nevaru solīt." Iespējams, kaut ko vairāk izdosies uzzināt, kad kolektīvs būs nosvinējis visus svētkus un darba dienas slimnīcā atkal ritēs savā ierastajā kārtībā.

Savukārt Rīgas domes preses sekretārs Uģis Vidauskis Dienai norāda, ka galvenais kavēklis kartes pamatidejai joprojām ir valsts liktie šķēršļi, lai galvaspilsētā deklarētie iedzīvotāji varētu sabiedriskajā transportā pārvietoties ar atlaidēm. "Pašvaldība turpina darbu pie karšu īpašnieku pieejamo atlaižu paplašināšanas, darbs ir arī tehnoloģiski komplicēts, tāpēc aizņem ievērojamu laiku. Tā kā patlaban ar vairākiem partneriem notiek pārrunas, līdz līguma slēgšanai potenciālo partneru vārdus izpaust nevaram," skaidro Vidauskis, uzsverot, ka nākamajā gadā noteikti tiks ieviestas papildus atlaides. Par to tikšot ziņots atsevišķi.

Kopš sistēmas ieviešanas Rīgas satiksme kopumā izgatavojusi vairāk nekā 218 tūkstošu karšu. Šogad izgatavoto karšu skaits uzrāda dramatisku kritumu, jaunas kartes izņēmuši par apmēram piecām reizēm mazāk interesentu.

Diena jau rakstīja, ka intensīvās kampaņas dēļ pērn janvārī Rīgā bija deklarējušies vairāk nekā 701 000 iedzīvotāju.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 23.decembra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas