Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas namu pārvaldnieka valdē ieceļ Lemberga stipendiātu un dāsnu Saskaņas ziedotāju

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks dalībnieku sapulcē trešdien iecelti divi jauni uzņēmuma valdes locekļi - Jeļena Jakovļeva un Ivo Lecis, informēja Rīgas domē.

Jakovļeva ir viena no lielākajām partijas Saskaņas centrs un to veidojošās partijas Saskaņa ziedotājām, savukārt Lecis atrodams tā sauktajā Lemberga stipendiātu sarakstā.

Jakovļeva līdz šim strādājusi Rīgas namu pārvaldnieka Tehniskās pārvaldes direktores amatā. Jaunās sievietes vārds atrodams apvienības Saskaņas centrs un to veidojošās partijas Saskaņa dāsnāko ziedotāju vidū. Kopumā abām partijām Jakovļeva gada laikā ziedojusi 12 000 latu.

2010.gada augustā un septembrī pirms 10.Saeimas vēlēšanām Jakovļeva mēneša laikā pārskaitījusi Saskaņai 4000 latu un divas reizes pa 1000 latu. Savukārt pirms 11.Saeimas vēlēšanām šā gada 2.augustā viņa ziedojusi Saskaņai 5000 latu, bet 4.augustā - 1000 latu arī Saskaņas centram, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem.

Otrs jaunais Rīgas namu pārvaldnieka valdes loceklis ir bijušais VAS Privatizācijas aģentūra Finanšu plānošanas un kontroles sektora vadītājs Ivo Lecis. Jau ziņots, ka šā gada februārī Lecis apstiprināts par Latvijas Pasta valdes locekli. Šim amatam viņu kā uzticamu cilvēku bez konkursa virzījis toreizējais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Uzņēmuma akcionāru sapulcē Lecis apstiprināts amatā šā gada 3.februārī.

2003.gadā Lecis, kurš tolaik studēja Ventspils augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātē, kļuva par vienu no sešiem studentiem, kuri ieguva Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij, ZZS) un AS Ventspils nafta personālās stipendijas.

Lecis iepriekš bijis Finanšu departamenta direktors SIA LSC Shipmanagement, tādu pašu amatu agrāk ieņēmis arī AS Preses nams, strādājis arī citos vadošos amatos. Viņš ieguvis bakalaura un maģistra grādu uzņēmējdarbības un finanšu vadībā.

Savā valsts amatpersonas deklarācijā, stājoties amatā Latvijas Pastā, Lecis nav deklarējis nekādus ienākumus un uzkrājumus. Viņam pieder ēka un zeme Ventspilī un 1999.gada Mercedes Benz vieglā automašīna. Lecis ir deklarējis SIA E.S.I. kapitāldaļas 680 latu vērtībā, kā arī AS Swedbank vērtspapīrus 2,35 eiro vērtībā. Savā deklarācijā Lecis norādījis 4450 latu un 66 538 eiro parādsaistības.

Kā ziņots, šā gada jūlijā par pilnvaru pārkāpšanu, pienākumu nepienācīgu izpildi, kaitējuma nodarīšanu sabiedrības interesēm un uzticības zaudēšanu no uzņēmuma valdes tika atsaukts Rīgas domes deputāts Viktors Nikolajevs, kurš vienlaikus tika izslēgts gan no SC frakcijas, gan no partijas Saskaņa. Savukārt otra vakantā vieta izveidojusies pēc tam, kad valdes locekļa amatu pametis Dmitrijs Geraskins, kurš iepriekš bijis namu pārvaldes Sarkandaugava vadītājs. Rīgas domē informēja, ka lūgumu atbrīvot no ieņemamā amata viņš iesniedzis pēc paša vēlēšanās.

Rīgas namu pārvaldnieks sāka darbu 2010.gada beigās. Tajā apvienotas iepriekšējās 15 pašvaldības namu pārvaldes, un par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Ervins Straupe (SC). Par valdes locekļiem iecelti Geraskins, Nikolajevs, Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras direktors Dzintars Arbidāns un Rīgas domes Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Inita Andžāne.

Rīgas namu pārvaldnieks apsaimnieko ap 4300 Rīgas dzīvojamo māju ar kopējo apsaimniekojamo platību virs astoņiem miljoniem kvadrātmetru.

Jau ziņots, ka uzņēmumā labi atalgots amats atrasts arī SC bijušajam deputātam Jurim Silovam. Viņš kopš septembra ir Rīgas namu pārvaldnieka Kurzemes iecirkņa vadītājs, saņemot 1000 latu algu, vēstīja raidījums Nekā personīga. Kā ziņots, Silovs, būdams Garkalnes mēra amatā, reibumā sasita domes auto un cerēja izkrāpt apdrošināšanas naudu, noformējot, ka pie stūres avārijas brīdī bijusi dzīvesbiedre. Krāpšanās nāca gaismā, un pret Silovu pāri sāka kriminālvajāšanu. Negaidot pazemojošo Saeimas balsojumu par izdošanu tiesāšanai, Silovs deputāta mandātu nolika un nozuda. Toreiz SC slavēja Silovu par vīrišķīgo rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas