Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Risinās drošības vājo posmu

Ja Latvijā pienāktu tā dēvētā x stunda – valsti apdraudoša krīze vai pat karš, vairāk par radio ieslēgšanu zinātu retais. Līdz šim Latvija ir paļāvusies tikai uz NATO garantēto kolektīvo drošību un aizsardzību ar militāriem līdzekļiem. Tikmēr sabiedrības, valsts institūciju, uzņēmumu, nevalstiskā sektora iesaiste un atbildība drošības garantēšanā ir bijusi atstāta novārtā, Dienai atzīst eksperti, atzinīgi novērtējot Aizsardzības ministrijas (AM) plānu ieviest visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu.

Top komentāri

rekur
r
Kā kara vai tehnogenas katastrofas gadījumā AM, vai kāds cits, nodrošinās iedzīvotājus ar dzeramo ūdeni? Kā tikai, tā uzreiz atslēgsies elektrība un nedarbosies ūdensvads. Kāds risinājums? Diena veselu mēnesi publicēja rakstus par karu Gruzijā. Tieši tā arī izskatās- kara pirmajās minūtēs atslēdzās elektrība, gāze un ūdensvads. Pilnīgs informācijas vakums. Neviens nezin kas notiek apkārt. Cilvēki masveidā, panikā bēg no lielpilsētas. Nekādas organizējošas civīlās vai militārās varas nav.
utt
u
Mūsdienu valsts, nav runa par partizāņiem mežā vai tuksnesī, ir 100% elektroatkarīga. Jebkura kara gadījuma- pirmais trieciena objekts ir elektrosistēma. Palasiet, par ko tad ceļ paniku briti. Tieši par to. Par ko tikko, vakar un aizvakar, rakstija Diena, Delfi, TVNET. Kā tiko atslēdzās elektrība jebkura valdība, vadība un organizācija pārstāj eksistēt. Pēc būtības- valsts vairāk nav.
varbūt
v
ka kļūdos bet tāds milzīgs skaits CCCP imigrantu te, kas to vien gaida kā Krievijas atnākšanu manuprāt ir galvenais apdraudējums...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas