Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

RNP stiprina Buru ielas ēku konstrukcijas

Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) pašlaik veic Rīgas pilsētas būvvaldes uzdotos darbus avārijas stāvoklī esošajās ēkās Buru ielā, tikmēr uzņēmuma piesaistītā būveksperta pilnais atzinums par ēku tehnisko stāvokli joprojām nav saņemts, aģentūrai LETA pastāstīja RNP pārstāve Santa Vaļuma.

Ar aizsargžogu pašlaik jau ir norobežota privātmāja Buru ielā 11, kā arī demontēta mājas ārsiena. Šī demontētās sienas puse tiks arī pārklāta ar aizsargmateriālu.

Vaļuma pastāstīja, ka, tiklīdz atzinums tiks saņemts, RNP atbildīgās personas to izvērtēs un pirmdien, 16.martā, dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē tiks lemts par tālāko rīcību saistībā ar ēku.

Iebrukusī dzīvojamā māja pašreiz ir avārijas stāvoklī, un tajā nav ļauts atrasties cilvēkiem. Visas personas, kurām pašreiz nav, kur uzturēties, ir tiesīgas vērsties pēc palīdzības pašvaldībā, kas piešķirs dzīvojamo telpu, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāve Dzintra Āboliņa. Āboliņa informēja, ka pašlaik Rīgas pašvaldībā pēc palīdzības ir vērsusies tikai viena ģimene no iebrukušā nama. Tai ir piedāvāti dzīvojamo telpu varianti, un ģimene pašlaik tos izvērtē.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja RNP, būveksperta atzinums varētu tikt saņemts šodien.

LETA jau ziņoja, ka mājas atjaunošana, ja tā lems tās iemītnieku kopsapulcē, izmaksās ļoti dārgi, tādēļ, pašvaldībai vienojoties ar iedzīvotājiem, māja, iespējams, būs jānojauc. 16.martā tiks sasaukta ārkārtas sapulce, kurā piedalīsies RNP pārstāvji, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieki, kas pārstāvēs mājas neprivatizēto dzīvokļu intereses, kā arī mājas privatizēto dzīvokļu īpašnieki, informēja Vaļuma. Sapulcē tiks lemts par RNP rīcību ēkas jautājumā turpmāk.

Vaļuma arī sacīja, ka ēkas, kurā notikusi avārija, apsekošanu veiks divi neatkarīgi būveksperti - RNP efektīvākai izpētei piesaistījis otru ekspertu. Patlaban esot zināms, ka mājas iebrukšanas iemesls nav bijis tikai pagrabā sakrājušies gruntsūdeņi, bet arī citi apstākļi, piemēram, nokrišņi no blakusmājas jumta.

Jau ziņots, ka 7.martā ap plkst.23 Rīgā, Buru ielā, sabrukusi kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī bojāta mājas ārsiena. Pēc RNP pārstāvju teiktā, ēkas gala siena pie pamatiem ir nosēdusies un noliekusies uz blakus esošās mājas pusi. Šāda situācija, iespējams, izveidojusies gruntsūdeņu dēļ, kurus vēl nesen RNP atsūknējis no mājas pagraba. Vaļuma stāstīja, ka izmaksu dēļ mājas iedzīvotāji nav vēlējušies ievietot pagrabā atsūknēšanas iekārtu, kas gruntsūdeņus likvidētu, tiklīdz tie parādās.

Ūdens krājas arī Buru ielas 9.nama otrajā korpusā, kas ir pastāvīga dzīvojamā ēka pretī pussabrukušajam namam, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, Torņakalnā brūkošās divstāvu dzīvojamās mājas Buru ielā 9 iedzīvotāji RNP ir parādā teju 23 000 eiro par ēkas apsaimniekošanu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Vaļuma. Viņa informēja, ka mājas iedzīvotāji savulaik atteikušies no finansējuma uzkrājuma veidošanas ēkas apsaimniekošanai, tādēļ būvē nav veikti nepieciešamie remontdarbi. Vaļuma skaidroja, ka iedzīvotāji atteikušies no uzkrājuma veidošanas un lūguši RNP izņemt šo pozīciju no mājas uzturēšanas tāmes. Tāpat pašlaik esot apmēram piecas aktīvas tiesvedības par parādu piedziņu no mājas iedzīvotājiem.

Neraugoties uz Buru ielas 9.nama iedzīvotāju parādiem par apsaimniekošanas pakalpojumiem, RNP nedrīkstēja pieļaut, ka cilvēki dzīvo namā, kas var sabrukt, uzskata Rīgas domes opozīcijas deputāts Valdis Gavars (Vienotība). Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) atzīst daļēju RNP atbildību notikušajā situācijā un aģentūrai LETA sacīja, ka RNP aktualizēs to dzīvojamo māju sarakstu Rīgā, kuru tehniskais stāvoklis var apdraudēt iemītnieku drošību.

LETA jau ziņoja, ka 16 no 29 dzīvokļiem iebrukušajā ēkā pieder Rīgas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas