Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ronis: SM plāno sagatavot izvērtējumu par esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitāti

Satiksmes ministrija (SM) plāno sagatavot izvērtējumu par esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitāti un priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai, ar ministrijas biroja vadītāja Aivja Freidenfelda starpniecību informēja ministrs Aivis Ronis.

Patlaban tiekot plānotas darba vizītes Latvijas lielākajās ostās Rīgā, Ventspilī un Liepājā, lai uz vietas iepazītos ar to darbību, aktualitātēm, kā arī noskaidrotu būtiskākos jautājumus, kurus būtu nepieciešams risināt no valsts puses.

Ministrs skaidro, ka ostu darbības pārraudzības pilnveidošana un efektivitātes celšana, samazinot politisko partiju ietekmi un veicinot pārvaldes neatkarību un profesionalitāti kā viena no transporta nozares prioritātēm norādīta arī šīs valdības deklarācijā.

Lai to panāktu, sadarbībā ar nozari tiekot izstrādāts valdības deklarācijas rīcības plāns, kas jāpabeidz līdz 25.novembrim.

Ministrs arī uzsver, ka jautājums par valsts aktīvu efektīvāku un caurskatāmāku pārvaldi kopumā ir arī viena no premjera Valda Dombrovska (V) prioritātēm.

Ronis norāda, ka Ministru kabinets lemj par ostu valdēs ieceļamajām amatpersonām un tie ir četri - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji. Līdz ar to satiksmes ministrs varot izvirzīt tikai vienu kandidātu katrā no šīm ostām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas