Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

RP kampaņā pirms EP vēlēšanām uzsvērs jauniešu intereses

Reformu partija (RP), gatavojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, par galveno vadmotīvu izvēlējusies risinājumus jauniešu problemātikai Latvijā un Eiropā, sarunā ar portālu Diena.lv pastāstīja RP izvirztītais līderis nākamgad maijā notiekošajās EP vēlēšanās Vilnis Ķirsis.

Viņš norādīja, ka atšķirībā no vairuma citu potenciālo kandidātu uz EP viņš ir gados jauns, tāpēc loģiski, ka, startējot vēlēšanās, fokusēsies tieši uz jauniešu interešu pārstāvniecību Eiropā. Potenciālos vēlētājus viņš uzrunāšot radoši, lielākoties izvēloties interneta resursus, kas arī no kampaņas veidošanas viedokļa varētu nebūt tik dārgi. Ķirsis jau uzrunājis vairākus potenciālos ziedotājus, kuri varētu izlīdzēt ar finansējumu kampaņai, ko plašāk paredzēts izvērst no nākamā gada februāra.

Ķirsis arī pastāstīja, ka ir apzinājis visus potenciālos kandidātus uz EP vēlēšanām no RP saraksta, taču vēl nevēlējās tos nosaukt, jo "cilvēki vēl apdomājas". Komanda būšot neliela - tajā paredzēti astoņi EP deputātu kandidāti. Izvirzītais mērķis ir iegūt vienu no astoņām Latvijai deleģētajām EP deputātu vietām.

RP ir pirmais politiskais spēks Latvijā, kurš oficiāli izvirzījis savu līderi startam EP vēlēšanās - pārējo partiju potenciālie līderi pagaidām nosaukti neoficiāli un arī visu potenciālo kandidātu saraksts pašlaik ir tapšanas stadijā un ļoti nepilnīgs.

Vienotības potenciālā līdere EP vēlēšanās ir Sandra Kalniete, bet kā deputātu kandidāti neoficiāli nosaukti pašreizējie eiroparlamentārieši Inese Vaidere, Krišjānis Kariņš un Kārlis Šadurskis. Tāpat kā iespējamais EP deputāta kandidāts minēts pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Paredzēts, ka Vienotības valde no pieteiktajiem kandidātiem EP saraksta līderi oficiāli izvirzīs 25.novembrī.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-TB/LNNK (NA) līderis, visticamāk, būs pašreizējais eiroparlamentārietis Roberts Zīle, tāpat uz EP kandidēs pašreizējā Rīgas domes deputāte Baiba Broka. Savukārt Zaļo un zemnieku savienības līderis EP vēlēšanās varētu būt Andris Bērziņš, kandidēšanu apsverot arī Armands Krauze, Iveta Grigule, Ilona Jurševska un, iespējams, Kārlis Seržants, Raimonds Vējonis un Uldis Augulis, iepriekš izskanējis medijos.

Partijas Saskaņa līderis EP vēlēšanās varētu būt pašreizējais Saeimas deputāts Boriss Cilevičs. Partijas vadītājs Nils Ušakovs izvirzījis mērķi Saskaņai EP iegūt trīs deputātu vietas. Zināms, ka šī saraksta rindās vairs nestartēs Alfrēds Rubiks, viņš to darīšot atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas