Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sabiedrisko mediju iziešana no reklāmas tirgus valstij izmaksātu ap 9 miljoniem eiro

Sabiedrisko mediju iziešana no reklāmas tirgus valstij izmaksātu apmēram 8,6 miljonus eiro, turklāt tā ir saistīta ar valsts budžeta iespējām, tāpēc pagaidām konkrēts gads, kad tas varētu notikt, nav zināms, - secināms no iesaistīto personu teiktā šodien šai tēmai veltītā preses konferencē Saeimā.

Latvijas Televīzijas iziešana no reklāmas tirgus prasītu apmēram 7,4 miljonus eiro, bet Latvijas Radio - apmēram 1,2 miljonus eiro, preses konferencē sacīja šim jautājumam izveidotās Saeimas darba grupas vadītājs, pie frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš.

Darba grupa jautājumu par sabiedrisko mediju iespējamo iziešanu no reklāmas tirgus apsprieda blokos - sākotnēji vērtējot Latvijas Radio iespējas iziet no reklāmas tirgus un tagad pievēršoties Latvijas Televīzijai. Kaimiņš norādīja, ka šajā lietā ir publiski izskanējuši dažādi laiki, kad varētu būt iespējama sabiedrisko mediju iziešana no reklāmas tirgus - gan 2017.gads, gan 2020.gads.

Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis norādīja, ka šis jautājums ir jāizlemj iespējami ātri. Viņš gan akcentēja, ka premjers jautājumu par iespēju sabiedriskajiem medijiem atstāt reklāmas tirgu ir sasaistījis ar budžeta iespējām. Lielāka skaidrība šajā jautājumā varētu būt maijā, kad varētu būt pieejama informācija par budžeta situāciju, norādīja Putnis.

Tā kā ir jautājums par naudu, iespējams, šo procesu varētu sadalīt, sākotnēji runājot par Latvijas Radio iziešanu no reklāmas tirgus, uzskata Kaimiņš.

Jau ziņots, ka Saeimā šodien preses konferences formātā notika darba grupas par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus starpziņojuma apspriešana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas