Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas komisija: Precendenti ar NEPLP atkal apliecina jauna sabiedrisko mediju regulējuma nepieciešamību

Precedenti, kas saistīti ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbību, vēlreiz apliecina, ka iespējami ātrāk nepieciešams pieņemt jaunizstrādāto Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu. Tā trešdien pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes atzīmēja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV), vēsta Saeimas Preses dienests.

Kaimiņš uzsvēra, ka esošajā sabiedrisko mediju pārvaldības modelī NEPLP funkcijas dublējas un veidojas situācija, kurā padome ir sabiedrisko mediju kapitāldaļu turētājs un vienlaicīgi arī mediju nozares regulators. NEPLP uzlikta pārāk liela atbildība, un to nepieciešams pārdalīt, skaidri nosakot uzraugošās iestādes un to pilnvaras.

Cilvēktiesību komisijas sēde bija veltīta sabiedrisko mediju darbībai un jautājumiem, kurus aktualizējis 2018. gada nogalē pieņemtais NEPLP lēmums izteikt neuzticību diviem Latvijas televīzijas (LTV) valdes locekļiem - Ivaram Beltem un Sergejam Ņesterovam. NEPLP informēja deputātus, ka jaunus LTV valdes locekļus plānots iecelt līdz marta beigām.

Komisijas deputāti bija vienisprātis, ka notikušais atkārtoti izgaismo esošā mediju regulējuma problēmas. Valsts kontrole jau iepriekš norādījusi, ka dažādi trūkumi saskatāmi gan NEPLP, gan LTV, gan arī Latvijas Radio darbībā. Savukārt Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Vladislavs Vesperis vērsa deputātu uzmanību uz līdzsvara trūkumu starp to, cik neatkarīgs un gandrīz neatlaižams ir NEPLP un cik ātri iespējams atlaist sabiedrisko mediju valdes locekļus.

Līdz 21. janvārim deputāti aicināti iesniegt savus priekšlikumus jaunajam sabiedrisko mediju regulējumam, kas paredz noteikt sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pārvaldības, uzraudzības, finansēšanas, sabiedriskā pasūtījuma izstrādes un citus jautājumus.

Top komentāri

Noskatījos vakar raidījumu ''Tieša
N
un burtiski apstulbu, ka tāda kretīne un deģenerāte kā Dace Ķezbere drīkst vadīt organizāciju, kas nosaka mediju politiku valstī. Vai šai melnajai atraitnei, ņemot vērā tās netīro un noziedzīgo pagātni, sen jau nevajadzēja sēdēt pelnos, un dienu un nakti lūgt Dievu , lai piedod melu, liekulības, nodevību un nelietību pilno dzīvi, kurā nav nevienas tīras un baltas lapas?
TrollisJT
T
Dauņi, beidziet taču reiz "regulēt"! Ejiet , strādājiet derīgu darbu, lai mūža beigās nebūtu kauns par izniekoto laiku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas