Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sāk darboties LM konsultatīvais tālrunis traģēdijas upuriem

Labklājības ministrijā (LM) no pirmdienas, 25.novembra, sāk darboties konsultatīvais tālrunis 67021555. Zvanot uz to, traģēdijā cietušie un bojā gājušo tuvinieki varēs konsultēties par iespējām saņemt sociālās un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, kā arī tehniskos palīglīdzekļus, portālam Diena.lv pavēstīja LM  Komunikācijas nodaļas vadītāja  Marika Kupče.

Tālrunis strādās katru darba dienu no plkst.8.30 līdz 17.00. 

Savukārt Sociālās integrācijas valsts aģentūras pārstāvis līdz piektdienai, 29.novembrim, Rīgas Domes Labklājības departamentā Rīgā, Baznīcas ielā 19/23, 1.stāvā informēs un pieņems iesniegumus no cietušajiem un tuviniekiem aģentūras piedāvātajiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem.

LM informē, ka sestdien un svētdien, 23. un 24.novembrī iesniegumus sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai iesnieguši 37 cilvēki. Sociālās integrācijas valsts aģentūra piedāvā 10 dienu apmaksātus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cietušajiem un cietušo/bojā gājušo cilvēku tuviniekiem. 

Vienlaikus LM aicina ikvienu rūpīgi iepazīties ar bojāgājušo cilvēku sarakstu. Ja sastopat pazīstamu vārdu un uzvārdu, lūdzu, pārbaudiet, vai šo cilvēku aprūpē nebija nepilngadīgi bērni, cilvēki ar invaliditāti, veci cilvēki vai kāds cits cilvēks, kurš tagad palicis bez pieskatīšanas, palīdzības un atbalsta. Šādos gadījumos ir jāzvana glābējiem pa tālruni 112.

Joprojām visus sociālās palīdzības piešķiršanai nepieciešamos dokumentus cilvēki var iesniegt un aizpildīt Rīgas Domes Labklājības departamentā, Baznīcas ielā 19/23, 1.stāvā. Papildus informāciju par iespējamo sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem var saņemt, zvanot pa Rīgas Domes bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai 67105048.

Lai saņemtu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodrošināto apbedīšanas pabalstu vai apgādnieka zaudējuma pensiju, dokumenti ir jāiesniedz jebkurā VSAA nodaļā. Apbedīšanas pabalstu un apgādnieka zaudējuma pensiju var pieprasīt 12 mēnešu laikā no miršanas dienas.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas uzticības tālrunis 116111 nodrošina psiholoģisko palīdzību, konsultācijas un atbalstu ikvienam zvanītājam. VBTAI Krīzes intervences komandas speciālisti strādā notikuma vietā, palīdzot krīžu un konsultāciju centra Skalbes psihologiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas