Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Saldus novadā jaunsargi palīdzējuši degošas mājas evakuācijas darbos

Jaunsargi, kuri trešdien palīdzējuši degošas mājas evakuācijas darbos Saldus novada Nīgrandes pagastā, ugunsgrēkā nav cietuši, portālu Diena.lv informēja Jaunsardzes un informācijas centra (JIC) pārstāve Vineta Žilinska.

Trešdien plkst. 10.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Nīgrandes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ēkas jumts 200 m2 un starpstāvu pārsegums 70 m2 platībā. Līdz VUGD ierašanās brīdim no degošās ēkas pirmā stāva 19 jaunsargi un vēl viens pieaugušais nesa ārā sadzīves mantas. Lai pārbaudītu jauniešu veselības stāvokli, visi nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 16.00, bet likvidēts plkst. 20.32. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja lielais vējš un tas, ka ēkas starpsienas bija pildītas ar kūdru un zāģu skaidām. 

Žilinska atklāj, ka Kalnu vidusskolas jaunieši, kuriem tajā laikā notika mācību stundas, pamanīja, ka netālu esošā privātmājā izcēlās ugunsgrēks un brīvprātīgi devās palīdzēt no ēkas iznest mēbeles un sadzīves mantas. Uz notikuma vietu nekavējoties ieradās arī jaunsargu instruktore Aiga Andersone, kura kontrolēja situāciju, lai jaunieši netiktu apdraudēti.

Kopumā iesaistījās 20 jaunsargi un jaunsargu instruktore. Visi jaunieši bija jaunsargi, jo skolā pārsvarā mācās skolēni, kuri darbojas Jaunsardzē, norāda Žilinska.

Pēc ugunsgrēka apdzēšanas darbiem, nepilngadīgie jaunieši tika nogādāti uz Liepājas un Kuldīgas slimnīcām, lai pārbaudītu jauniešu veselības stāvokli. Pārbaužu rezultātā tika konstatēts, ka jaunsargi nav cietuši, un plkst. 23.00 viņi atgriezās skolas internātā.

Savukārt vakar plkst. 8.09 ugunsdzēsēji devās uz Slokas ielu Rīgā, kur dega divstāvu ēka. Ierodoties konstatēts, ka angāra tipa ēkā divos kravas konteineros deg sadzīves mantas 20 m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 9.47. 

Tāpat tika dzēsti 16 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 16,2 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Jaunjelgavas novadā, kur pērnā zāle dega 4,5 hektāru platībā, bet otrs lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Jelgavas novadā, kur pērnā zāle dega 3 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Precizēts virsraksts un pievienota 3.- 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlamies lielāku skaidrību visā šajā procesā

Par to, kādi zemūdens akmeņi varētu apgrūtināt valdības koalīcijas vienošanos par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu, Progresīvo Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Andri Šuvajevu iztaujā...

Nākamnedēļ gaidāms vēsāks laiks

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, nākamās nedēļas vidū iespējams krasāks temperatūras kritums, liecina jaunākās laika prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas