Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Satiksmes organizācijas izmaiņas Vidzemes šosejas posmā no Siguldas līdz Egļupei

No trešdienas pusdienlaika plānots mainīt satiksmes organizāciju Vidzemes šosejas (A2) būvdarbu posmā, aptuveni kilometra garumā no Siguldas puses līdz Egļupei. Satiksme Rīgas virzienā tiks organizēta pa nostiprinātu nomali ar asfaltbetona segumu. Līdzšinējā braukšanas josla norobežota ar vadstatņiem un netiks izmantota satiksmē, jo šajā vietā asfaltbetona segums ir vissliktākajā stāvoklī. Atsākoties atkusnim un nokrišņu radītā mitruma dēļ vecajā asfaltbetona segumā strauji veidojas avārijas bedres, informē VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Būvnieks SIA Binders turpina regulāri apseko posmu un veic avārijas bedru remontu.  Būvdarbi visā posmā no “Sēnītes” līdz Siguldai (39,44.–46,30. km) turpināsies pavasarī, tiklīdz būs piemēroti laika apstākļi.

Kopš būvdarbu sākuma pērn augustā kreisās puses brauktuvei virzienā uz Rīgu ir jāiztur divreiz lielāka slodze, jo labās puses brauktuve virzienā uz Siguldu ir slēgta. LVC atgādina, ka visā būvdarbu posmā no “Sēnītes” līdz Siguldai ir samazināts atļautais braukšanas ātrums līdz 50 km/h un aicina autovadītājus ievērot šo ierobežojumu!

Vidzemes šosejas posmā no Sēnītes līdz Siguldai vecais ceļa segums ir stipri nolietojies, lielākajā daļā posma nekādi atjaunošanas darbi nav veikti kopš ceļa uzbūvēšanas 1980. gados.

Būvdarbus veic SIA Binders par līgumcenu 12 360 587 eiro (ar PVN), no tiem 10 506 498,95 eiro ir ES Kohēzijas fonda finansējums. Projekta autors ir SIA Ceļuprojekts, būvuzraudzību veic SIA Firma L4. Darbus plānots pabeigt 2023. gada rudenī.

Autobraucējus aicina informēt par satiksmes drošībai bīstamām bedrēm un citiem sarežģījumiem valsts ceļu tīklā, zvanot uz VSIA Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas