Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

SC mudina visus pilsoņus piedalīties referendumā par krievu valodu

Apvienības _Saskaņas centrs _valde piektdien izplatījusi publisku paziņojumu, kurā aicina visus Latvijas pilsoņus piedalīties tautas nobalsošanā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

"Apvienība aicina visus Latvijas pilsoņus, neatkarīgi no uzskatiem, piedalīties tautas nobalsošanā un balsot pēc savas pārliecības," teikts SC izplatītajā aicinājumā. 

Kā ziņots, novembrī notika parakstu vākšana par likumprojektu, kas paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, nosakot krievu valodai valsts valodas statusu. Parakstu vākšanā tika savākti 183 046 paraksti. Referendums notiks divus mēnešus pēc tam, kad Saeima būs pieņēmusi lēmumu par vēlētāju rosinātajiem Satversmes grozījumiem. Referendums būs jārīko neatkarīgi no tā, vai Saeima iesniegto likumprojektu noraidīs vai pieņems.

Valsts prezidents Andris Bērziņš iepriekš pauda, ka referendumā nepiedalīsies. SC Saeimas frakcija norādīja, ka balsojumā par grozījumiem Satversmē nebalsos, savukārt pārējās frakcijas balsos pret.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas