Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šodien Rīgas Motormuzejā tiks atklāts satiksmes drošības mēnesis

AS Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju septembrī rīkos izglītojošas aktivitātes par drošību uz ceļa, aģentūru LETA informēja CSDD.

Satiksmes drošības mēnesis tiks atklāts Zinību dienā, 1.septembrī, Rīgas Motormuzejā, kur no plkst.12 līdz 17 notiks dažādas informatīvas un izglītojošas aktivitātes programmā "Drošs ceļš uz skolu". Tās laikā jaunajiem satiksmes dalībniekiem būs iespēja izzināt, kā pareizi šķērsot ielu, kāpēc ir nepieciešami atstarotāji, kā pareizi uzvilkt ķiveri, kā pārbaudīt velosipēda tehnisko stāvokli. Skolēniem bez maksas būs pieejama arī spēle satiksmes drošības vēstures izzināšanai.

Savukārt 2. un 30.septembrī Rīgas Motormuzejā notiks izglītojošas nodarbības ģimenēm "Satiksmē droša ģimene". To laikā būs iespējams apskatīt Rīgas Motormuzeju, atpazīst kļūdas ceļu satiksmē, apgūt gājēja un velosipēdista ekipējumu, kā arī praktiski veikt velosipēda pārbaudi pirms došanās ceļā, vienlaikus atklājot, kāpēc, braucot ar velosipēdu, ķivere bērniem līdz 12 gadu vecumam ir obligāta.

Tikmēr 6., 13., 19. un 29.septembrī Rīgas Motormuzejā norisināsies "Satiksmes drošības stunda muzejā", kur aicināti piedalīties 1.-9. klašu skolēni un viņu pedagogi. Izglītojošās mācību stundas laikā skolēni Rīgas Motormuzejā izzinās ne tikai autobūves, bet arī satiksmes drošības vēsturi un attīstību. Tāpat skolēniem būs iespēja veidot izpratni un papildināt zināšanas par drošu dalību ceļu satiksmē kā gājējiem, pasažieriem un velosipēdistiem. Aktivitātes notiks bērniem saistošā veidā, veicinot un uzlabojot bērnu gatavību iekļauties ceļu satiksmē.

Kā liecina CSDD veiktās aptaujas rezultāti, tuvojoties jaunajam mācību gadam, 19% vecāku, kuriem ir bērni vecumā līdz 14 gadiem, kopā ar atvasēm neatkārto zināšanas par drošību uz ceļa, bet 29% to dara tikai daļēji. 53% aptaujāto norādījuši, ka pirms jaunā mācību gada atkārto kopā ar bērniem zināšanas par drošību uz ceļa.

CSDD pasludinājis septembri par Satiksmes drošības mēnesi, turpinot kampaņu "Tava priekšzīme - svarīgākā ceļazīme".

Aptauja īstenota 2023.gada jūlijā sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 700 Latvijas iedzīvotāji, kuriem ir bērni vecumā līdz 14 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas