Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Šogad vidusskolas centralizētos eksāmenus kārtoja 30 640 skolēni

Šajā mācību gadā centralizētos eksāmenus par vispārējās vidējās izglītības iegūšanu kārtoja 30640 skolēni, portālu Diena.lv informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Baiba Bērziņa.

Otrdien VISC izsniedza vispārējās vidējās izglītības sertifikātus 30638 skolēniem visā Latvijā.

Skolēni, kuri vēlējās iesniegt dokumentus ārvalstu augstskolās, varēja pieprasīt un saņemt izziņu par to, vai attiecīgie eksāmeni ir sekmīgi nokārtoti. Potenciālie studētāji ārvalstu augstskolās ir pieprasījuši aptuveni 50 izziņas par nokārtotiem eksāmeniem, kas ir par 15% mazāk kā pagājušajā gadā.

Šogad pirmo reizi skolēni kārtoja centralizētos eksāmenus, kas veidoti atbilstoši jauno standartu prasībām. Jau trīs gadus matemātiku, fiziku, ķīmiju un bioloģiju vidusskolā apgūst pēc jaunajiem mācību priekšmetu standartiem. Galvenās izmaiņas - eksāmenos skolēniem jāparāda prasmes lietot zināšanas standarta, kā arī nestandarta situācijās. Prasmes lietot zināšanas nestandarta situācijās vērtē zināšanu dziļumu un noturīgumu. Eksāmena rezultāti rāda, ka šīs prasmes lietot zināšanas nestandarta situācijās varētu būt augstākas.

Pēdējos gados mainījies dabaszinātņu mācību kabinetu aprīkojums - par Eiropas līdzekļiem kabineti aprīkoti ar mūsdienīgām laboratorijas darbu ierīcēm un portatīvajiem datoriem. Skolēniem līdzi uz eksāmenu bija jāņem divi skolā mācību procesā izstrādāti laboratorijas darbi. Eksāmena darbu vērtētāji atzīst, ka visās vispārizglītojošajās skolās ierīces tiek lietotas skolēnu pētniecisko prasmju attīstīšanai, par ko liecina šo darbu augstais vērtējums eksāmenā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas