Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Stambulas konvencija joprojām gaida

Latvija ir viena no septiņām Eiropas Savienības valstīm, kas joprojām nav ratificējusi Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu jeb Stambulas konvenciju. Latvijas kavēšanos ar dokumenta ratificēšanu pagājušajā nedēļā kritizēja arī ANO Sieviešu diskriminācijas izskaušanas komitejas pārstāve Ana Pelaesa Narvaesa. Konvencija joprojām guļ Labklājības ministrijas (LM) atvilktnē, un nav zināms, kad varētu notikt kāda šī dokumenta virzība. Šobrīd šis jautājums nav aktuāls arī citām koalīcijas partijām – ja pirms dažiem mēnešiem politiķi taisnojās, ka jaunajai valdībai ir jāiestrādājas, tad šobrīd galvenā prioritāte esot valsts budžeta veidošana, un par Stambulas konvenciju neviens nedomājot.

Top komentāri

Ir nožēlojami,
I
ja kaut kādu NA iznireļu un maukuru NAIDA un NEIECIETĪBAS dēļ šī konvencija vēl nav pieņemta. Lūk, mēs Vācijā par šo konvenciju tikai priecājamies, un tās dēl neviens nav palicis ne par geju, ne par mauku, ne par sadistu, un arī dzimumu nav mainījis speciāli konvencijas dēļ.
Jūle Stŗēbjņenko
J
Saime nostiprināja, ka laulība notiek starp vīrieti un sievietu. Ja Saime to nebūtu izdarījusi, vīrieši precētos ar lezbistiem, bet sievieši ar gejām.
Padomdevejs
P
Iebaziet to Stambulas konvenciju sava dirsa un nomierinaties. Latvijai nav vajadziga ne si, ne citas bezjedzigas konvencijas, diktats, nacijas paverdzinasana...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas