Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stankevičs aicina saglabāt priestera labo slavu līdz spriedumam lietā par iespējamu seksuālu vardarbību pret bērnu

Katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina saglabāt priestera labo slavu un respektēt nevainīguma prezumpciju līdz sprieduma pasludināšanai lietā par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu.

Vietnē"Twitter" publicētajā ierakstā Stankevičs pauda cerību uz godīgu, objektīvu un ātru lietas izmeklēšanu, kā arī gatavību sadarboties ar tiesībsargājošām iestādēm.

Rīgas Svētā Alberta draudzes priesteris Ilmārs Tolstovs aģentūrai LETA norādīja, ka šādās apsūdzībās baznīca saglabā nulles toleranci, aicinot ikvienu sniegt rīcībā esošu informāciju policijai.

Jau ziņots, ka par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu kriminālpolicija aprīlī aizturējusi Romas katoļu baznīcas Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu. Priesterim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pēdējos gados šis nav vienīgais gadījums Latvijā, kur mācītājiem tiek inkriminēti seksuāla seksuāla rakstura noziegumi. Patlaban par seksuāla seksuāla rakstura noziegumu kopā ar vēl vienu vīrietis apsūdzēts Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa un viņa lietu Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 12.maijā.

Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Pērn vasarā Latvijas Radio vēstīja, ka aizdomās par seksuāla noziegumu Talsu novadā varētu būt aizturēts bijušais Talsu baptistu draudzes mācītājs, kurš pirms vairākiem gadiem bijis arī Talsu novada sociālā dienesta dienas centra vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas