Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Straujuma KNAB pārraudzību labprāt uzticētu ģenerālprokuroram

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) labprāt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraudzību uzticētu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Straujuma.

Pašlaik KNAB ir premjera institucionalajā pārraudzībā. Jāatgādina, ka ekspremjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) neilgi pirms amata atstāšanas divas reizes kā nepamatotu atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot vietnieci Jutu Strīķi.

Straujuma izteicās, ka pati uz KNAB nekādu politisko spiedienu nav izdarījusi, tomēr viņa zinot viedokli, ka būtu jāstiprina šīs iestādes politiskā neatkarība. Tāpēc viņa uzskata, ka piemērotāk būtu, ja KNAB pārraudzītu ģenerālprokurors. Pagaidām gan šī ideja ar viņu nav pārrunāta, savukārt KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks par šo ieceri neesot izrādījis īpašu entuziasmu.

Kalnmeiers gan jau iepriekš ir izteicies, ka KNAB nonākšanu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā kategoriski nevēlas.

Straujuma arī atzina, ka KNAB pārraudzības maiņa neatrisinās iestādes iekšējās problēmas. 

Pašlaik premjere līdz nedēļas beigām, 9.februārim, gaida Sterļčenoka redzējumu par iestādes tālāko darbu.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks savu vietnieci Strīķi no amata atbrīvoja 20.decembrī, taču jau tolaik demisionējušais premjers Dombrovskis šo rīkojumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķei darbu uzteica atkārtoti.

Pašlaik ieilgušais konflikts turpinās un Valsts kanceleja izstrādā KNAB likuma grozījumus, lai "novērstu pretrunas par KNAB regulējumu". Paredzēts noteikt, ka operatīvajiem darbiniekiem, tostarp Strīķei, būs jāsniedz biroja vadītāja regulāras un obligātas atskaites par padarīto. 

Savukārt Straujuma aicinājusi Streļčenku izvērtēt iespējas par iestādes darba turpināšanu bez personālsastāva izmaiņām, taču apzinās, ka abu KNAB vadošo amatpersonu līdzšinējās "cirkveidīgas darbības" un no tām izrietošās problēmas iestādes darbā atrisināt nebūs viegli.

Viņa jau tikusies ar abiem KNAB strīdniekiem Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, un ātrus risinājumus problēmām neredz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas