Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Straujuma: Lēmums par centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā nav atcelts

Ministru kabinets nav atcēlis iepriekšējās valdības pieņemto lēmumu par obligāto centralizēto eksāmenu vidusskolēniem fizikā vai ķīmijā, uzsver Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Vienlaikus Straujuma uzskata, ka jaunu centralizēto eksāmenu ieviešanai ir jābūt pārdomātai un par to ieviešanu ir savlaicīgi jāpaziņo, aģentūru LETA informēja premjerministres preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Pēc Straujumas domām, par jauniem centralizētajiem eksāmeniem skolēniem būtu jāuzzina, jau sākot mācības vidusskolā. "Pārejas periodā centralizēto eksāmenu vietā, iespējams, būtu nepieciešams ieviest obligātos pārbaudes darbus," uzskata valdības vadītāja.

Viņa arī uzsver, ka valdības lēmumi ir saistoši visiem ministriem, un ministri rīkojas valdības, arī iepriekšējo valdību lēmumu kontekstā.

Diena jau rakstīja, ka šonedēļ atkal uzvirmojusi diskusija par nepieciešamību ieviest centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā.

Pašreizējā izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība) intervijā LNT norādīja, ka viņas darbības laikā obligātais eksāmens fizikā un ķīmijā nebūs. "Es darīšu visu, lai stiprinātu eksakto zinātņu mācīšanu, lai sniegtu atbalstu skolotājiem, lai stiprinātu skolas sadarbību ar zinātnes centriem, ar ražotnēm, ar zinātniekiem, bet obligātu centralizēto eksāmenu es neuzskatu par pareizu metodi," viņa uzsvēra. Turklāt ministre arī norāda, ka "drīzāk ir jāapsver cita iespēja - šo centralizēto eksāmenu skaitu pat samazināt".

Savukārt pašreizējais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP), kurš iepriekš vadīja IZM, atbildot uz Druvietes paziņojumiem, uzsverā, ka IZM ir pienākums ieviest obligātos centralizētos eksāmenus ķīmijā un fizikā.

Valdība šā gada 7. janvārī atbalstīja toreizējā izglītības ministra Vjačeslava Dombrovska ierosinājumu ieviest piekto centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā. Patlaban vidusskolēniem ir jākārto četri centralizētie eksāmeni - latviešu valodā, matemātikā, svešvalodā un vienā izvēles priekšmetā. Ministrs rosināja šo sarakstu papildināt ar vēl vienu izvēles eksāmenu ar nosacījumu, ka tas būs vai nu fizikā, vai ķīmijā.

Fizika un ķīmija ir tās zinātnes, kas ir ļoti būtiskas, lai varētu attīstīt konkurētspēju viedo specializāciju jomās, uzsvēra toreizējais izglītības un ministrs. Bija plānots, ka izmaiņas attieksies uz tiem vidusskolēniem, kuri 2015. gada septembrī sāks mācības 12. klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas