Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Straujumai par aģitācijas noteikumu pārkāpšanu piemēro 50 eiro naudas sodu

Rīgas rajona tiesa šodien piemēroja 50 eiro naudas sodu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība) saistībā ar aģitācijas noteikumu pārkāpumu.Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, šis nolēmums vēl ir pārsūdzams desmit dienu laikā no paziņošanas dienas.Savukārt Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lietā pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņa) nolēmumu paziņos 5.

janvārī.Kā ziņots, Valsts policija (VP) iepriekš noformēja administratīvā pārkāpuma protokolus Straujumai un Ušakovam par aģitācijas kārtības pārkāpšanu. Administratīvo pārkāpumu kodekss par priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām sodu līdz 1200 eiro. Likums paredz, ka vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.Straujumai protokols noformēts par viņas izteikumiem vēlēšanu dienā. "Vienotība uzvarēs. Es ticu, ka Saskaņas centrs tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par _Saskaņas centru _un Latvijas neatkarību," Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.Viņai šķietot nepieņemami Saskaņas paziņojumi, ka tā joprojām sadarbojas ar partiju _Vienotā Krievija _un ka Vladimirs Putins ir labākais Krievijas prezidents, kāds bijis.Iepriekš Straujuma, komentējot iespējamo tiesvedību, norādīja, ka mēs dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī, kur ikvienam ir tiesības uz viedokļa un vārda brīvību. "Situācijas izvērtējums ir atbildīgo iestāžu kompetencē," piebilda valdības vadītāja.Savukārt Ušakovam protokols noformēts, jo dienu pirms vēlēšanām viņš, pēc policijas domām, sociālajos tīklos ievietojis informāciju ar aicinājumu balsot par 11.sarakstu - partiju Saskaņa.Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Ušakovs, noformēto protokolu viņš uzskata par "burvīgu komplimentu", jo tādējādi abi viņa sociālo tīklu Facebook un Twitter profili "pielīdzināti pilnvērtīgam masu medijam, jo aģitācija ir aizliegta tieši masu medijos". "Par to nav žēl samaksāt sodu," teica Ušakovs, apliecinot, ka, ja tāds būs tiesas spriedums, viņš sodu samaksās. "Tad spriedumu ierāmēšu un ar lepnumu piekāršu pie sienas," sacīja Ušakovs."Un viņi nepareizi pierakstīja - es sociālajos tīklos aģitēju ne tikai dienu pirms, bet arī vēlēšanu dienā," piebilda Rīgas mērs.Minēto viedokli Rīgas mērs publicējis arī savā Facebook profilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas