Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Streļčenoks dod mājienus, ka Strīķei amats jāpamet

Lai gan viena no disciplinārlietām pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi vēl nav pabeigta un varētu tikt pagarināta, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks dod mājienus, ka Strīķei amats jāzaudē. Ja notikšot pretējais, vairs nebūšot nekādu cerību par KNAB kā politiski neitrālu iestādi, piektdien žurnālistiem pavēstīja Streļčenoks.

Viņš uzsvēra, ka ceturtdien piecu KNAB struktūru vadītāju izplatītais vēstījums par Streļčenoku kā tirānu esot agonija un atriebība, ko veicinājusi "kārtības ieviešana un kontrole" viņa vadībā, kā arī pret Strīķi sāktās disciplinārlietas, gaidāmais darbinieku novērtējums.

"Loģiski, ka tas ir uzbrukums," teica Streļčenoks. Viņš piebilda, ka pats KNAB vadītāja amatu nebaidoties zaudēt un tādā gadījumā "realizēs sevi citur".

Streļčenoks turpināja - kad viņš ierosinājis disciplinārlietas pret Strīķi, viņai bijušas divas iespējas – sakārtot savu darbu vai sākt karu. Pašlaik redzams, ka notiekot otrais, tostarp arī metodes, kas KNAB darbā vērojamas visu tā darbības laiku, piemēram, operatīvās informācijas noplūde. Strīķei esot stingra politiskā aizmugure, tomēr, lūgts šo izteikumu precizēt, Streļčenoks konkrētus politiķu vārdus atturējās nosaukt, bet gan aicināja pavērot, kuri politiķi publiski izsaka atbalstu viņa vietniecei.

Tikmēr Streļčenokam lūgts pagarināt pret Strīķi sāktās disciplinārizmeklēšanas termiņu, kas pagaidām noteikts līdz 26.oktobrim. Viņš vēl nav izlēmis, vai to pagarināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas