Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Streļčenoks pēc sarunas ar Straujumu nekomentē, vai varēs turpināt darbu ar Strīķi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrdien pēc sarunas ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) atturējās komentēt, vai saredz iespēju turpināt darbu ar savu vietnieci Jutu Strīķi.

Otrdien pie Straujumas uz sarunu bija ieradušies Streļčenoks, Strīķe un KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

Streļčenoks pēc sarunas ar premjerministri komentāros žurnālistiem bija izvairīgs. Vaicāts, vai tikšanās laikā panākta kāda vienošanās, Streļčenoks atbildēja, ka nav runa par vienošanos, bet jautājums ir par to, ko Strīķe ir paveikusi pēdējā pusotra gada laikā.

"Secinājumu šeit nav. No manas puses bija jautājums par to, vai es kā iestādes vadītājs un Latvijas pilsonis varu skatīties sabiedrībai un saviem kolēģiem acīs par pusotra gada laikā pieļautajiem pārkāpumiem, tādējādi aiztaisot tās ciet un izliekoties, ka nekas nav noticis," norādīja KNAB priekšnieks.

KNAB priekšnieks arī uzskata, ka demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) nevērtēja pēc būtības viņa lēmumus, ar kuriem divreiz no amata tika atbrīvota Strīķe.

Vaicāts, vai redz iespēju turpināt darbu ar Strīķi, KNAB priekšnieks atturējās to komentēt. "Es varu pateikt, ka darbs notiek neatkarīgi no tā, vai iestādē strādā vai nestrādā Strīķes kundze. Funkcijas tiek realizētas un tiks realizētas," uzsvēra KNAB vadītājs.

KNAB šobrīd galvenais ir sagatavoties Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanām.

Uz citiem jautājumiem Streļčenoks nevēlējās atbildēt, jo viņu gaidot kolēģi un automašīna.

Jau ziņots, ka Straujuma iesaistījusies KNAB domstarpību risināšanā. Viņa pagājušajā piektdienā tikās ar Streļčenoku, bet vakar - ar Strīķi.

Straujuma paziņoja, ka aicinās Streļčenoku izvērtēt, vai, nemainot KNAB personālsastāvu, ir iespējams rast situācijas risinājumu.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi. Savukārt iepriekšējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas