Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Streļčenoks pēc Strīķes atlaišanas: Korumpantiem nav iemesla līksmot

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) strādā daudz profesionālu cilvēku un tā darbības dēļ korumpantiem nav iemesla līksmot, piektdien, Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma, komentējot lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata, sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

"Es zinu un varu jums apgalvot, ka iestādē strādā ļoti profesionāli cilvēki, un viņi var pateikt, ka tiem korumpantiem nav par ko līkstot," teica Streļčenoks. Viņš zinot, ka daudzi KNAB darbinieki esot uztraukti par viņa piektdien pieņemto lēmumu atlaist Strīķi, taču tas ir pamatots, jo vairākus mēnešus Strīķe nav izpildījusi viņa norādījumus par trūkumiem biroja darba uzskaitē.

"Viss [Strīķes] kopējais darbs man kā darba devējam licis pamanīt neuzticības pazīmes. (..) Es neapšaubu, ka Strīķe ir zinoša profesionāle ar sasniegumiem darbā, bet es neesmu tiesīgs noklusēt to, kas notiek pēdējā gada laikā," teica Streļčenoks. Komentējot ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītās darba grupas pausto, ka Streļčenoks dažkārt neizprotot viņa vadītās iestādes specifiku un uzdevumus, viņš teica, ka vienmēr par veicamo ir gatavs runāt ar darbiniekiem runāt un veidot dialogu, taču ar Strīķi tas nav izdevies.

Savukārt Strīķe izteicās, ka nekad nav izvirzījusi par pašmērķi spēt sastrādāties ar priekšniecību, bet gan izmeklēt lietas un sastrādāties ar izmeklētājiem, apkarojot korumpantus. Viņa uzsvēra, ka savulaik labi sadarbojusies ar kādreizējo KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu, bet ar viņa pēctečiem amatā vairs ne. Tomēr viņa centusies izskaidrot Streļčenokam lietu izmeklēšanas apstākļus, taču viņa "attiecības reducējis līdz atskaišu prasīšanai, tāpēc dialogs nav izdevies", kas, viņasprāt, esot norakstāms uz KNAB priekšnieka profesionālisma trūkumu korupcijas novēršanas jomā.

Viņa atkārtoti apliecināja, ka izmantošot visas iespējas pārsūdzēt Streļčenoka  lēmumu par viņas atbrīvošanu no amata un ir gatava turpināt darbu KNAB. Viņa lepojoties ar komandu un paveikto darbu, un apzinās, ka ir daudz iesāktu un izmeklējamu lietu. Taču, raugoties uz KNAB kolektīvu, viņa neredzot darbinieku, kurš varētu pārstāvēt biroju starptautiski.

Savukārt uz jautājumu, ka pirms vairākiem gadiem sāktajā oligarhu lietā, kuras dēļ arī atlaida 10.Saeimu, vēl aizvien nav apsūdzēto, Strīķe skaidroja, ka šajā lietā nekad nav solīts ātrs rezultāts. Lietas izmeklēšana "aktīvi turpinās" un saņemti tiesiskās palīdzības lūgumi.

Streļčenoks savukārt arī uzsvēra, ka pie KNAB priekšnieka amata neturoties un neizslēdz, ka to varētu zaudēt.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks piektdien nolēmis atbrīvot no amata savu vietnieci Jutu Strīķi, skaidrojot to ar Streļčenokam par šo lēmumu būs jāsniedz pamatoti lēmuma apsvērumi premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas