Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Strīķe KNAB lūdz izvērtēt Ķezberes iespējamo interešu konfliktu

Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Juta Strīķe (JKP) šonedēļ vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas Daces Ķezberes iespējamo atrašanos interešu konflikta situācijā.

Strīķe publiski izplatītajā iesniegumā lūdz izvērtēt arī Ķezberes iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, esot NEPLP iepirkumu komisijas vadītājas amatā un vienlaikus nodrošinot SIA Zemgales Reģionālā televīzija uzvaru NEPLP izsludinātajos konkursos, lai gan šajā televīzijā viņa agrāk esot strādājusi.

Ķezbere aģentūrai LETA noliedza interešu konflikta pastāvēšanu, norādot, ka nav piedalījusies lēmumu pieņemšanā Strīķes minētajos konkursos. NEPLP vadītāja arī norāda, ka viņas rīcība nav Strīķes iesnieguma, tāpēc nevar to plašāk komentēt. Ķezbere arī pauž, ka pašlaik neviens viņai skaidrojumus nav prasījis, bet amatpersona ir gatava tos sniegt, ja KNAB tos prasīs.

Ķezbere tāpat skaidro, ka nav piedalījusies nedz iepirkumu vērtēšanā, nedz lēmumu pieņemšanā attiecībā uz SIA Zemgales Reģionālā televīzija. Tāpat viņa norāda, ka nav ieņēmusi nevienu amatu šajā programmā. Ķezbere gan piebilda, ka kādreiz ieņēmusi amatu, kad šai programmai bija cits nosaukums un uzņēmumam bija citi īpašnieki - reize arī attiecībā uz tiem Ķezbere neesot piedalījusies nedz kādu iepirkumu vērtēšanā, nedz arī lēmumu pieņemšanā.

Atsaucoties uz Lursoft datu bāzi, Strīķe norāda, ka Zemgales Reģionālās televīzijas kontaktinformācijā pat joprojām ir atrodama Ķezberes e-pasta adrese.

Ķezbere situāciju ar viņas e-pasta atrašanos tur vērtē kā dīvainu un neizslēdz iespēju, ka tas tur varētu būt parādījies speciāli, ņemot vērā, kurš ir tieslietu ministrs.

Saskaņā ar Firmas.lv informāciju Ķezbere Zemgales Reģionālajā televīzijā laikā no 2009. līdz 2015.gadam bijusi valdes locekle. Savukārt Ķezbere aģentūrai LETA norādīja, ka tas neatbilst patiesībai. Tā vietā viņa bijusi valdes locekle SIA M.L. Grupa, kura veidoja Ģimenes TV, kas pašlaik mainījusi īpašniekus, kā arī nosaukumu uz Zemgales Reģionālā televīzija.

Ķezbere "Strīķes aktivitātes" saista ar to, ka jaunajām partijām ir vajadzīga vēl arī otra brīva vieta NEPLP.

Šogad jūlijā NEPLP mājaslapā ievietotajā paziņojumā teikts, ka NEPLP izsludinātajā konkursā uz televīzijas raidījumu veidošanu par sabiedrībai nozīmīgām norisēm un aktualitātēm, bērnu, jauniešu un reģionālo saturu komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos uzvarējuši trīs pretendenti - Vidzemes televīzija, AS TV Latvija (Rīga TV24) un Zemgales Reģionālā televīzija. Konkursa kopējais finansējums ir 200 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns jau iepriekš nācis ar iniciatīvu no amata atbrīvot NEPLP priekšsēdētāju Ķezberi. Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsusies Saeimā, pieprasot no amatiem atbrīvot NEPLP locekļus.

Tikmēr pati Ķezbere nav izslēgusi iespēju atstāt amatu. Gala lēmums tikšot pieņemts septembrī.

Top komentāri

Ja Doks dzīvo trako mājā,
J
tad kas gan tur būtu Strikei jāmeklē?
Irlielāmērāticams
I
ka niknās un skaļās batālijas ap NEPLP darbības dažādajām detaļām un personām un izpausmēm... traucē nākt pie atziņas par jebkādas masu mēdiju kontroles bezjēdzību. Tas ir līdzīgi kā mēģināt ārstēt ar Āfrikas mēri slimu cūku.
Doks
D
Manuprat, ka Strike un Bordans ir nekavejoties janogada trakonama.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas