Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tiesa no deputāta Mirska piedzen 1000 latu par Bērziņa un Dzintara saukšanu par fašistiem

Trešdien, 3.aprīlī, Rīgas apgabaltiesā tika daļēji apmierināta Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētāju Raivja Dzintara un Gaida Bērziņa prasība piedzīt no Eiroparlamenta deputāta Aleksandra Mirska kompensāciju par goda un cieņas aizskaršanu. 

Tiesa paziņojusi, ka Mirskim par abu deputātu nosaukšanu par fašistiem būs jāmaksā 1000 latu liela kompensācija - katram deputātam pa 500 latiem.

Kā ziņots, pērn oktobra sākumā Jūrmalas pilsētas tiesa pilnībā noraidīja Nacionālās apvienības pārstāvju Bērziņa un Dzintara prasību pret Mirski, kurš, pēc prasītāju teiktā, VL-TB/LNNK deputātus publiski esot nosaucis par fašistiem. Tomēr Saeimas deputāti šo spriedumu pārsūdzēja.

Politiķu prasība tika celta, jo 2011.gada aprīlī Mirskis no Eiropas Parlamenta (EP) tribīnes VL-TB/LNNK deputātus, kuri organizēja parakstu vākšanu par izglītību valsts valodā, esot nosaucis par fašistiem.

Prasītāji tiesas ceļā vēlējās panākt, lai Mirskis atsauc VL-TB/LNNK politiķu godu un cieņu aizskarošās ziņas, kā arī samaksā 500 latu morālā kaitējuma kompensāciju, iepriekš pastāstīja Dzintars.

Pērn 19.septembrī, atjaunojot tiesas izmeklēšanu, lieta tika izskatīta pēc būtības. Laizāne aģentūru LETA informēja, ka tiesa vēlreiz uzklausīja abas puses. Mirska advokāts Ainārs Leičenko atkārtoti norādījis tiesai un nacionālās apvienības līderiem, ka EP deputātam ir tiesības izteikt savas domas un Eiropas Savienības likumdošana liedz vajāt eiroparlamentārieti par izteikto viedokli, kas varot tikt interpretēts kā spiediens uz Eiropas Savienības amatpersonu.

"Nekādā gadījumā es neatsaukšu savu 2011.gada 4.aprīļa runu un, vēl jo vairāk, nemainīšu savu viedokli attiecībā uz politiķiem, kuri Latvijas teritorijā slavina nacistu vērtības. Es arī turpmāk aizstāvēšu vēsturisko patiesību un savu vēlētāju tiesības ar visām iespējamām likumiskām metodēm," tolaik uzsvēra Mirskis.

Aplūkojot EP mājaslapā atrodamo informāciju, aģentūra LETA iepriekš konstatēja, ka 2011.gada 4.aprīlī Mirskis debatēs teicis: "Šodien Latvijas parlamentā deputāti nacionālisti un nacisti vēlas rīkot referendumu par Krievijas skolu slēgšanu Latvijā."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas