Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Uzņēmēji norāda uz grūtībām aizpildīt vakances mazumtirdzniecībā, tās pastiprinās ienākošie lielie veikalu tīkli

Tirgotāji vēl asāk izjutīs darbinieku trūkumu

Uzņēmēji jau tagad saskaras ar grūtībām atrast mazumtirdzniecības darbiniekus. Jaunu veikalu tīklu ienākšana valstī situāciju varētu saasināt, laikrakstam Diena atzīst uzņēmēji un to asociācijas. Lai gan veikalu tīkls Lidl vēl nav oficiāli paziņojis par savu ienākšanu Latvijā, raidījums LNT ziņas vēstīja, ka jau iegādāta zeme vairumtirdzniecības bāzes izveidei. Kā Latvijas Radio intervijā stāstīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis, tas ir zemo cenu veikals. Šī segmenta līderis pašlaik ir Supernetto.

Tomēr arī pārējiem lielveikaliem Lidl varētu pieteikt konkurenci attiecībā uz darbiniekiem – pēc Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) sniegtās informācijas, jau pašlaik kopumā mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā ir aptuveni 4900 vakanču. Mazumtirdzniecības veikala pārdevēja profesijā ir pieteikts trešais lielākais darbvietu skaits, norāda NVA. Turklāt Lidl nav vienīgais lielais veikals, kas ienāks valstī. Par saviem plāniem paziņojis arī mēbeļu tirgotājs IKEA. "Ar ko tas atšķiras no Lidl? Ar to, ka tas nav pārtikas tirgotājs," norāda Krūzītis. Daudzus projektus tuvāko gadu laikā plāno attīstīt arī jau Latvijā esošie tirgotāji, viņš norāda.

Uzņēmuma Maxima Latvija Personāla vadības departamenta direktors Raitis Apinis informē, ka jau tagad ik mēnesi uzņēmumam ir apmēram 300 brīvu darbvietu. Pērn vidējais vakanču skaits mēnesī bijis pat lielāks. Situāciju atvieglo tas, ka šovasar Latviju pameta Prisma, un daļa tās darbinieku nu sākuši strādāt Maxima. Krūzītis Dienai atzina, ka līdz ar jaunu veikalu tīklu ienākšanu, protams, problēma kļūs tikai lielāka.

Arī Rimi Latvia personāla vadītāja Gundega Kirilka atzīst, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem mazumtirdzniecībā pēdējos gados ir vakanču aizpildīšana. Rimi un Supernetto visbiežāk tiek meklēti kasieri un pārdevēji, kuri strādā ar svaigo produkciju.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 4. augusta, numurā!

Top komentāri

bodniekiem
b
vajag maksāt cilvēka cienīgu algu , nevis raust visu savā kabatā , vai tad sen nav gana?
Tirgus ekonomikā nav deficīta
T
darba tirgus sistēmā ilgstoši nevar pastāvēt darba roku deficīts. Jautājums ir tikai algā, kādu darba devējs ir gatavs maksāt.
janka
j
Tie rijīgie monstri nekad nemaksās cilvēka cienīgu algu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas