Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ušakovs rīdziniekiem sola atlaides arī autostāvvietās un poliklīnikās

Rīgas pašvaldība šī gada laikā piedāvāšot papildu pasākumus, lai veicinātu cilvēku deklarēšanos Rīgā - atlaides varētu ieviest arī pašvaldības autostāvvietās un ārstniecības iestādēs, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Līdz ar lēmumu diferencēt biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā, nosakot 50% atlaidi Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem, galvaspilsētā deklarējušies papildu 10 000 cilvēku, kas esot labs rezultāts un liekot domāt par jauniem papildu pasākumiem galvaspilsētas iedzīvotāju skaita palielināšanai. Šobrīd notiekot aprēķini un jaunu atlaižu idejas būšot zināmas pavasarī, teica Rīgas mērs.

Viņš arī uzsvēra, ka Rīgas domes iespējamā tiesāšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) nenozīmējot sabiedriskā transporta atlaides nodrošinošās Rīdzinieka kartes likvidēšanu. Pašlaik pārejas posmā līdz 1.martam biļešu cenas sabiedriskajā transportā ir 60 eirocenti jeb puse no brauciena pašizmaksas ir visiem pasažieriem , taču diferencēto pieeju rīdziniekiem un nerīdziniekiem tiks ieviesta. Savukārt ar jauno VARAM vadību jau šonedēļ tikšot runāts par finansēšanas sistēmu ar Rīgai tuvējām pašvaldībām, lai to iedzīvotājiem nebūtu jāmaksā 1,20 eiro par braucienu Rīgas transportā. Tomēr, lai tas būtu iespējams, Rīgas un citu pašvaldību savstarpējās saistības jānosaka likumdošanā, klāstīja Ušakovs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA) iepriekš izteicies, ka tad, ja Rīgā ieviesīs atlaides rīdziniekiem par braukšanu sabiedriskajā transportā, šis jautājums būs jāvērtē tiesai. Viņaprāt, esot nepareizi, ka tiek veidotas mākslīgas barjeras, kas "faktiski ierobežo cilvēku pārvietošanos," teica ministrs.

Cilinskis skaidroja - galvaspilsētas pakalpojumiem jābūt vienlīdz pieejamiem visiem iedzīvotājiem. Ja pašlaik spēkā esošais regulējums liegs apturēt atlaižu ieviešanu Rīgā no 1.marta, sekos iesniegums tiesā. Ja tiesa uzskatīšot, ka Rīgas dome drīkst ieviest diferencētu maksu par sabiedrisko transportu, būšot jāizstrādā likums par Rīgas pašvaldību kā galvaspilsētu vai attiecīgi grozījumi pašvaldību likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas