Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ušakovs Rīgas pašvaldības portālu izmanto oponentu kritizēšanai

Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas sagatavotie un pašvaldības mājas lapā publicētie pilsētas mēra Nila Ušakova komentāri, kas vērsti pret politiskajiem oponentiem, liecina par administratīvo resursu šķērdēšanu, uzskata portāla Diena.lv aptaujātie eksperti.

Augusta laikā domes mājas lapā parādījušies vairāki N. Ušakova komentāri, kas vērsti pret opozīcijā esošajām domes partijām. Vienā no tiem skaidrots, ka "Vienotības mēģinājumi izmantot pilsētas svētkus politiskai reklāmai izraisa nožēlu." Kādā citā N.Ušakovs izteicies, ka "Vienotība kārtējo reizi meloja, šoreiz bērnudārzu darbiniekiem un vecākiem."

Visus domes mājas lapā publicētos komentārus gatavojusi RD Sabiedrisko attiecību nodaļa. Tās vadītāja Anna Kononova uzskata, ka šādu komentāru gatavošana nenozīmē administratīvo resursu šķērdēšanu, jo N.Ušakova viedoklis pausts par jautājumiem, kas vistiešākajā mērā skar pašvaldības darbu.

N.Ušakovs ir amatpersona un amatpersonas ir tās, kuras īsteno pašvaldības uzņemto ceļu, teic A.Kononova. "Amatpersonām ir savi viedokļi, par kurām mēs arī informējam iedzīvotājus. [..] Tas, kādā veidā amatpersonas izsakās, ir katras amatpersonas runas, darba un stila jautājums."

Atšķirīgu viedokli pauž Dienas.lv uzrunātie politikas eksperti. Sabiedrības par atklātību Delna politikas analītiķe Līga Stafecka norāda: "Šajā gadījumā var runāt par to, ka ir pārkāpta robeža un Nils Ušakovs ir izmantojis domes resursus - mājas lapu un sabiedrisko attiecību nodaļas darbu, lai spodrinātu savu tēlu." Viņasprāt, šādus komentārus vajadzētu publicēt partijas mājas lapā vai apmaksātā politiskā reklāmā, nevis izmantojot nodokļu maksātāju naudu.

Korekti būtu ievērot vienlīdzīgu attieksmi pret visām politiskajām partijām - ja vietu pašvaldības mājas lapā pašvaldība ļauj izmantot kādai politiskajai partijai, publicējot tās relīzes, tad to jāļauj darīt arī citām partijām uz līdzīgiem noteikumiem, pauž L.Stafecka.

Arī Providus pētniece Iveta Kažoka piekrīt, ka šis ir viens no tiem gadījumiem, kad administratīvie resursi izmantoti partijas vajadzībām, turklāt ir nekorekti dot šādus uzdevumus pārvaldes darbiniekiem. "Cita lieta, ja Saskaņas centrā strādājoši cilvēki vai Ušakova padomnieki sagatavotu tādas vēstules. Taču tas noteikti nav jādara pašvaldības pārvaldes darbiniekiem," uzsvēra I.Kažoka.

Viņa norāda, ka šāda rīcība ir negodīga pret tām partijām, kuras atrodas opozīcijā un tām partijām, kuras vispār nav pārstāvētas RD. Valsts resursi šādā veidā tiek izmantoti par labu vienai konkrētai partijai, turklāt tas tiek darīts neleģitīmā veidā. "Protams, ka mājas lapā Rīgas dome vai valdošā koalīcija var lepoties ar saviem labajiem darbiem, bet viņiem ir jāmāk nošķirt šī smalkā robeža, kur beidzās domes kā institūcijas darbs un sākas partiju cīņas," sacīja politoloģe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas