Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Akcīzes nodokļa piemērošana vai palielināšana neveselīgajiem pārtikas produktiem, tajā skaitā saldajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, nav viennozīmīgs zelta risinājums, kas palīdzēs samazināt saldo dzērienu un našķu patēriņu sabiedrībā

Vai našķi ir nākamie rindā? Neveselīgo produktu patēriņa mazināšanai ar nodokļu celšanu ir par maz

Izvērtējot abus priekšlikumus saistībā ar akcīzes nodokļa celšanu saldajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, Saeima galīgajā lasījumā tomēr atbalstījusi Zemkopības ministrijas (ZM) piedāvāto risinājumu, kas paredz lēnāku nodokļa likmes kāpumu saldinātajiem dzērieniem. Sākotnēji parlaments atbalstīja Saeimas deputātu priekšlikumu, ka bezalkoholiskajiem dzērieniem nodoklis par 100 litriem tiktu aprēķināts pēc trim dažādām likmēm atkarībā no cukuru daudzuma, tādējādi lielākoties likmes paaugstinājums skartu tos saldinātos dzērienus, kuru saturā ir pieci un vairāk gramu cukura. Taču nozare iebilda, tādēļ ZM pirms trešā lasījuma iesniedza savu priekšlikumu, kas ar 56 balsīm par un 29 pret tika atbalstīts. Par deputātu priekšlikumu nobalsoja 37 deputāti, pret 39, bet pieci deputāti balsojumā atturējās.

Top komentāri

Dāvis
D
Našķi ar krāsvielām ir bīstami bet dabīga šokolāde ko vairs nevar nopirkt Latvijā ir veselīga un pat ārstējoša. Nemurgojiet ievediet kakao pupas un taisiet īstu šokolādi. Laima tagad ražo sūdus no pusfabrikatiem + krāsvielas!
>:-)
&
EU!!! Tie sīcekļi, taču, ar kāru aci, skatās uz "Prozit " konfektēm!!! Laikam jau, "pazīst drēbi" :D
ļuļa
ļ
mērķis ir tikai un vienīgi izdomāt jaunus nodokļus budžeta piepildīšanai. ja kādam patiesi rūpētu cilvēku veselība, tad jau sen būtu pieņemts aizliegums tirgot pārtiku, kuras sastāvā ir palmu eļļa. bet ar to ir piestūķēts viss, pat liela daļa maizes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas