Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vaiders un Strautmane pārsteigti par savu vārdu nosaukšanu saistībā ar LTV valdes izvērtējumu

Žurnālisti Arturs Vaiders un Baiba Strautmane pārsteigti par savu vārdu nosaukšanu saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) valdes saturiskās darbības izvērtējumu.

Iepriekš Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) par LTV atbildīgā Dace Ķezbere aģentūrai LETA sacīja, ka LTV valdes darba saturisko izvērtējumu veiks NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes (SKP) pārstāvji Vaiders un Strautmane, bet finansiālā izvērtējuma veicējs vēl tiek meklēts.

"Ir bijusi kāda nesaprašanās, jo SKP, kur abi ar Strautmani esam, tika izteikti priekšlikumi par divām pozīcijām - televīzijas darba novērtēšana un piedalīšanās konkursa, ja tāds tiks rīkots, izvērtēšanas komisijā," aģentūrai LETA sacīja Vaiders. "Es biju izteicis vēlmi, ka varētu [strādāt] konkursa komisijā, ja man būs laiks, jo šobrīd situācija ir tāda, ka valdes izvērtējums notiek līdz 24.februārim, bet februāris dažādu apstākļu dēļ man ir ļoti aizņemts."

Savukārt Strautmane aģentūrai LETA norādīja, ka situācija ir izveidojusies ilgā laikā. "Aktualizējās jautājums par to, ko darīt ar LTV valdi, vai pagarināt pilnvaras, vai rīkot konkursu. Tad garas savstarpējās sarakstes un pārspriežu rezultātā, SKP iekšēji apspriežoties, tika nonākts pie viedokļa, ka noteikti jāizvērtē valdes līdzšinējais darbs, un vairums SKP locekļu sliecās uz to, ka jārīko konkurss."

"Tad, pēdējā SKP sēdē, bija runa, vai kāds no SKP gribētu piedalīties konkursa komisijas darbā, ja tāds tiktu rīkots," turpināja Strautmane. "Toreiz teicu, ka labprāt piedalītos. Pēc tam e-pastu sarakstē Vaiders, kā man likās, pieteicās vairāk izvērtēšanā piedalīties. Katrā gadījuma sapratu, ka es biju pieteikusies uz konkursu, viņš - uz izvērtēšanu."

"Nevienā brīdī, nevienā vārdā nebija runa par to, ka LTV valdes līdzšinējo veikumu vērtēs divi SKP locekļi un vairāk neviens cits," uzsvēra Strautmane. "Jāsaprot, ka SKP ir padomdevēja funkcijas NEPLP, varam tikai formulēt kaut kādu sabiedrības viedokli par kaut kādiem jautājumiem, galvenokārt par sabiedrisko pasūtījumu. Mūsu teiktajam nav nekāda svara, mūsu teikto nevienam nav pienākums ņemt vērā, ja negrib."

"Būtība jau ir tāda, ka ir ļoti nopietns jautājums - vai uz turpmākajiem pieciem gadiem uzticēt darbu tiem pašiem cilvēkiem," norādīja Strautmane. "Tas prasa ļoti nopietnu izvērtējumu, kurš padomei ir kaut kādā veidā saistošs, lemjot, vai pagarināt pilnvaras, vai rīkot konkursu."

"Līdz ar to nav runa par mums, runa ir par NEPLP demonstrēto attieksmi šobrīd, kad ir jāizvērtē LTV valdes darbs, un tā attieksme ir pilnīgi nepieņemama, un es pilnīgi kategoriski saku, ka es šādā formātā nepiedalīšos," piebilda Strautmane.

"Tas liek domāt par to, kādi īstenībā ir NEPLP vairākuma plāni attiecībā uz LTV valdi, tie nevienam nav skaidri, un zemtepiķa spēlītes notiek pilnā sparā," turpināja Strautmane. "Pirmdien sēdē NEPLP vienojās, ka izvērtējumā pieaicinās trīs mācībspēkus klāt, bet šodien, cik saprotu, par to nav nekādas runas bijušas."

Tikmēr Ķezbere atkārtoti norādīja, ka no SKP saņemta ziņa, ka tieši Vaiders un Strautmane būtu ar mieru piedalīties LTV valdes darba izvērtēšanā. "Tā ir SKP ziņa, viņu izvērtējums, viņi sūtīja mums ziņu, ka šie divi cilvēki būtu ar mieru piedalīties valdes darba izvērtēšanā. Tieši saturiskajā, jo SKP atbild par sabiedriskā pasūtījuma izvērtējumu."

SKP priekšsēdētājs Toms Meisītis aģentūrai LETA atzina, ka notikušais izskatās pēc pārpratuma komunikācijā. "Šobrīd nesteigšos ar publiskiem komentāriem, jo mēs mēģinām tikt ar to skaidrībā, bet fakts ir tāds, ka kaut kāds pārpratums mūsu komunikācijā ar NEPLP acīmredzot ir, jo noteikti nav tā, ka SKP pieteicās vērtēt LTV darbu."

"Nav jau vispār par to runa, runa ir par to, ka SKP uzskatīja, ka šāds izvērtējums NEPLP kā kapitāldaļu turētājam ir jāveic, un, ja NEPLP vēlētos pieaicināt SKP pārstāvjus, tad mēs varētu vienoties, ko deleģēt," turpināja Meisītis. "Kaut kādas kandidatūras izskanēja, bet viss palika karājamies gaisā."

Kā ziņots, pirms lemt par to, kā rīkoties saistībā ar LTV jaunās valdes izvēli - rīkot konkursu vai pagarināt pašreizējās valdes pilnvaras -, NEPLP līdz 24.februārim izvērtēs līdzšinējo LTV valdes locekļu darbu.

LTV valdes pilnvaras beigsies 8.aprīlī, un, ja uz valdes locekļu amatiem tiktu rīkots konkurss, tam būtu jānoslēdzas mēnesi pirms šī termiņa.

"Likums vispirms prasa veikt katra valdes locekļa darba izvērtējumu. Tad atkarībā no tā, kāds būs izvērtējums, mēs varam spriest tālāk par konkursa rīkošanu vai pilnvaru pagarināšanu. Turklāt par katru valdes locekli atsevišķi atkarībā no viņa individuālā izvērtējuma ir šīs divas opcijas," sacīja bijušais NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Viņš arī norādīja, ka panākta vienošanās par ārējo ekspertu piesaisti izvērtēšanā. "Viena daļa izvērtēšanā ir finanses, vadība un darbinieki, bet pamatā uzsvars uz finansēm. Otra sadaļa manā redzējumā, par ko runāsim arī ceturtdienas sēdē, ir saturs, tātad sabiedriskais pasūtījums, sabiedriskā labuma tests. Visi šie jautājumi trīs gadu griezumā."

LTV valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas