Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vairums iedzīvotāju netic, ka atļauja pārkāpt ātrumu par 15km/h būtiski uzlabos braukšanas kultūru

8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. 
56% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju netic, ka pārkāpumu fiksēšana par ātruma pārsniegšanu virs 15km/h, būtiski uzlabos braukšanas kultūru, secināts TNS veiktajā pētījumā. 

Ir savākts nepieciešamais 10 000 iedzīvotāju atbalsts, lai vērstos Saeimā ar iniciatīvu par fotoradariem, fiksējot tikai tos pārkāpumus, kur atļautais braukšanas ātrums ir ticis pārsniegts par vairāk nekā 15 km/h. Vairāk nekā puse (56%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norāda, ka šādas iniciatīvas apstiprināšana Saeimā būtiski neuzlabos autovadītāju braukšanas kultūru (21% - noteikti nē; 35% - drīzāk nē). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu 900 sekundes septembrī veiktais pētījums. 

Vairāk nekā trešā daļa (36%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka šādas iniciatīvas apstiprināšana Saeimā būtiski uzlabos autovadītāju braukšanas kultūru (14% - noteikti jā; 22% - drīzāk jā).

Aptauja veikta laikā no 2012.gada 18. līdz 20. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas