Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Pašvaldību vēlēšanas, kurās arī kandidē līdzšinējais Liepājas domes vadītājs Uldis Sesks (attēlā), notiks pēc 11 dienām

Valsts kontrole neilgi pirms vēlēšanām piepalīdz Liepājā valdošajiem

Liepājas dome neilgi pirms vēlēšanām pasteigusies paziņot, ka saņems Valsts kontroles (VK) apbalvojumu par sadarbību ar kontrolieriem. VK informāciju, vai Liepājai šāds apbalvojums pienākas, "nedz noliedz, nedz apstiprina".

Otrdien Liepājas domes pārstāvji izsūtīja e-pastu, kurā tiek vēstīts, ka, "izvērtējot Liepājas pašvaldības darbību, Valsts kontrole ir nolēmusi piešķirt Liepājas pilsētai Atzinības rakstu par paveikto darbu un atbalstu revīzijas pierādījumu izvērtēšanā". 

Liepājas pašvaldības izsūtītājā e-pastā, atsaucoties uz VK paziņojumu, kas, kā liecina vēstule, ir saņemts pilsētas domē, rakstīts: “Liepājas pilsētas pašvaldība proaktīvi iesaistījās un sniedza revīzijas gaitā būtisku informāciju par praksē pastāvošajiem nepilnību piemēriem. Tas deva iespēju Valsts kontrolei gūt pilnīgāku priekšstatu par konstatēto neatbilstību iemesliem un sniegt ieteikumus sabiedrības nodrošināšanas ar aktuālu valsts nozīmes reģistru informāciju sekmēšanai. Mēs pateicamies Liepājas pilsētas pašvaldības vadībai un darbiniekiem par operatīvo un profesionālo sadarbību.” 

E-pasts saņemts ar detalizētu informāciju gan par pasākuma norises datumu, gan vietu. E-pastu par apbalvojumu medijiem sagatavoja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Čabikina.

Jāatgādina, ka pašvaldību vēlēšanas, kurās arī kandidē līdzšinējais Liepājas domes vadītājs Uldis Sesks (ZZS), notiks pēc 11 dienām, tādējādi Valsts kontroles atzinums netieši var kalpot kā faktors, kas pamudina vēlētājus izšķirties par labu līdzšinējai pilsētas pārvaldei. 

Portālā liepajniekiem.lv informācija par VK atzinuma piešķiršanu arī ir publicēta. 

Portāls Diena.lv sazinājās ar Valsts kontroles sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas daļas vadītāju Zani Ozolu, kura sacīja: "Mēs 13. jūnijā pasniegsim atzinības rakstus, bet līdz tam brīdim mēs nepubliskosim informāciju par to, kuri ir saņēmuši atzinības rakstus, mēs nedz apstiprinām, nedz noliedzam."

Ozola arī informēja, ka 13. datumā tas nebūs tikai atzinības rakstu pasniegšanas pasākums ar preses konferenci, pasākums paredzēts kā veids kā pastāstīt arī "kādu labu ziņu", lai uzslavētu tos, kas ņēmuši vērā VK ieteikumus. 

Valsts kontrole finanšu revīzijā skatīja jautājumus par 2015. gada valsts un pašvaldību budžetu un publiskajos reģistros sniegtās informācijas kvalitāti. Lai gūtu pilnīgāku priekšstatu par konstatēto neatbilstību iemesliem, tika aptaujāti visu pašvaldību vadītāji.

pievienota 6.rindkopa, precizēts virsraksts

Top komentāri

Jānis
J
Sesks dara alutiņu, Vilnīts nesa ūdentiņu (beigtu zirgu mugurā'i)...
liepājnieks
l
SESKU PAZUDINĀS VIŅA PAŠA STULBUMS ! VIŅA SPĪTĪGĀ IETIEPĪBA UN SPĪTĪBA NEDZIRDĒT PAT VALDĪBAS AICINĀJUMU MAKSIMĀLI ATBALSTĪT BARIKĀŽU CILVĒKUS ! VIŅAM DOMĒ JAU ARĪ LAIKAM IR SPECIĀLI SALASĪTAS ''ŠOFERU'' MEITIŅAS KURAS PAT VISPĀR NEKO NEZIN PAR BARIKĀDĒM ! UN KURĀM IR NOSPĻAUTIES GAN PAR LATVIJU GAN PAR LIEPĀJU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas