Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts vides dienests: Pagaidām nav pamata bažām par vides piesārņojumu no Baltijas jūrā degošā kuģa

Šobrīd nav nekāda pamata bažām par vides piesārņojumu, kas varētu rasties no Baltijas jūrā degošā kuģa, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

VVD rīcībā esot precīza informācija par kravas sastāvu un apjomiem. Vides riski esot novērtēti un tiekot vadīti, līdz ar to neesot bažu par vides piesārņojumu.

Visi atbildīgie dienesti un kuģa īpašnieka pārstāvji ir iesaistīti un rīkojas avārijas seku novēršanā savas kompetences ietvaros, savukārt VVD turpinās situācijas uzraudzību.

Kā ziņots, Baltijas jūrā aizvadītajā naktī aizdedzies kuģis "Escape" ar bīstamu kravu, kurš rīta pusē bez apkalpes dreifēja Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Kā aģentūru LETA informēja Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita, kuģa apkalpe pameta to glābšanas laivā un tika uzņemti uz kuģa "Kairit" klāja.

"Escape" kuģo zem Nīderlandes karoga, un uz tā konteineros ir bīstama krava - polimēri un krāsu materiāli. Patlaban nav ziņu, ka konteineri būtu deguši.

Kuģa garums ir 168,03 metri un platums - 25,83 metri. Kuģa bruto tonnāža ir 17 368 tonnas, bet pilnā kravnesība (DWT) - 21 293 tonnas.

Kuģis bija ceļā no Klaipēdas uz Rīgu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas