Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vējonis ir pret obligāta militārā dienesta atjaunošanu

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) atbalsta mazas, bet labi apmācītas armijas attīstīšanu nevis obligāta militārā dienesta atjaunošanu, viņš pirmdienas rītā atzina intervijā LNT.Viņš skaidroja, ka obligātā militārā dienesta ieviešanai būtu vajadzīgs papildu finansējums, taču jāšaubās, vai "iesaucamajā vecumā" būtu pietiekami daudz jauniešu.Tā vietā Vējonis pārliecināts, ka maza un labi bruņoti apmācīta armija ar limitēti palielinātu karavīru skaitu būtu labāks risinājums."Piedāvājums palielināt karavīru skaitu par 2000 cilvēku ir vērsts šajā virzienā," teica aizsardzības ministrs.

Savukārt, runājot par situācijas saasināšanos Ukrainā, uzsvēra, ka Eiropas Savienība nedrīkst mīkstināt sankcijas pret Krieviju. Tās jāpastiprina.

"Jāmeklē papildu sankcijas, lai tomēr ietekmētu Krieviju, lai pilnībā tiktu ievērota Minskas vienošanās," teica Vējonis.

Pašlaik Latvijā profesionālajā dienestā ir ap 5000 karavīru, ko Vējonis aicinājis līdz 2018.gadam palielināt par 2000 karavīru. To viņš rosināja pagājušajā nedēļā notikušajās ikgadējās ārlietu debatēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas