Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vilcienu kavējumu jautājumā koalīcijas partneri saskata uzņēmuma, nevis ministra atbildību

Jautājumā par regulārajiem jauno elektrovilcienu kavējumiem atbildība pamatā ir jāuzņemas uzņēmumam Pasažieru vilciens, nevis satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), šādu viedokli aģentūrai LETA pauda aptaujātie valdošās koalīcijas politiķi.

Vaicāts, vai pasažieru vilcienu regulāro kavējumu dēļ būtu jāvērtē satiksmes ministra Briškena atbilstība amatam, "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics aģentūrai LETA vērtēja, ka ministrs aktīvi iesaistījies problēmu risināšanā un regulāri skaidro situāciju, tāpēc JV politiķis neredz pamatu vērtēt Briškena atbilstību amatam.

Līdzīgi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis pauda, ka problēmas radījis "jomas mantojums", ko Briškens saņēmis, nonākot šajā amatā. Tāpēc ZZS politiķis ir pilnībā drošs, ka problēmas ar vilcienu kustību nav ministra vaina. Reizē ZZS frakcija tuvākā laikā plāno tikties ar Briškenu, lai pārrunātu, kā atrisināt šo problēmu.

JV frakcijas vadītājs Jurēvics akcentēja, ka atbildīgajam valsts uzņēmumam "Pasažieru vilciens" (PV) un tā vadībai ir jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu vilcienu reisu izpildi, kā arī asi jāvēršas pret jauno vilcienu piegādātāju par līguma neizpildēm, tajā skaitā arī ar finansiālām sankcijām, ja tas juridiski iespējams. Tāpat jārod jāatrisina problēmas, kas skar vecāka izlaiduma vilcienus.

Tāpat savā atbildības līmenī risinājumi ir jāpiedāvā arī VAS "Latvijas dzelzceļš", izteicās Jurēvics.

JV politiķis akcentēja, ka PV vadībai ir regulāri jāinformē sabiedrība, kā tiks nodrošināta reisu izpilde. Iedzīvotājiem ir jāredz uzņēmuma pārstāvju piedāvāts konkrēts plāns vilcienu regulāras kustības atjaunošanai.

ZZS frakcijas vadītājs Rokpelnis piebilda, ka vilcienu kustības traucējumi ir nopietna problēma, kuru nedrīkst "paslaucīt zem tepiķa". Sarunā ar ministru Briškenu frakcijas deputāti gribēs saprast situācijas kopainu, kā tiks rasts problēmu risinājums, kā arī virzīties uz atbildīgo, vainīgo par šī problēmām identificēšanas.

Kā ziņots, jau vairākas nedēļas ir problēmas ar vilcienu reisu nodrošināšanu. Sākotnēji tās skāra atsevišķus reisus, bet pēdējās dienās problēmas saasinājušās, piemēram, pirmdien kavējās lielāks skaits pasažieru vilcienu gandrīz visās līnijās.

Kavējumu iemesli esot bijuši dažādi. Piemēram, pirmdien dažās līnijās ir aizliedzošais luksofora signāls, kāds vilciens viensliežu līnijas posmā ir gaidījis, lai palaistu garām pretimnākošo vilcienu, un, visiem šiem apstākļiem summējoties, veidojās kavējumi, klāstīja PV.

Posmā Rīga-Aizkraukle sasalstoša lietus un stipra vēja dēļ radās apledojums gan "Škoda Vagonka" elektrovilcienu strāvas noņēmējam, gan VAS "Latvijas dzelzceļš" strāvas kontakttīklam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas