Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viņķele atbalsta protestus pieteikušos mediķus

Veselības ministre Ilze Viņķele (A/P) aģentūrai LETA uzsvēra, ka saprot protesta akcijas pieteikušo mediķu sašutumu un objektīvo nepieciešamību palielināt atalgojumu. Ministre piebilda, ka gan domās, gan garā ir kopā ar viņiem.

Viņa atzina, ka jaunie mediķi ļoti precīzi norādīja, ka visvairāk sāp tas, ka algu paaugstinājums mediķiem Saeimā ir solīts, zinot, ka to nevarēs izpildīt. "Es šādus solījumus nedodu un iesaku to nedarīt arī kolēģiem politiķiem," teica ministre.

Viņķele uzsvēra, ka tiesiskā valstī ir akceptējamas jebkuras viedokļu un protesta paušanas formas, jo tās aktualizē tēmu un signalizē par cilvēku gatavību iestāties par savām tiesībām. 

"Es saprotu nozares cilvēku sašutumu, un gan domās, gan garā esmu kopā ar kolēģiem, kuri ir vienojušies par protesta akcijām," teica ministre.

Viņķele piebilda, ka nākamajā gadā valsts budžetā veselības nozarē atalgojumam ir plānoti papildu 42 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā citām nozarēm, bet tas nav pietiekami. Lai izpildītu Saeimas apstiprinātā likuma normas, pietrūkst 78 miljonu eiro. 

"Ja Saeimā nenotiks brīnums un netiks rasti trūkstošie 78 miljoni eiro, tad ministrijai būs jāvienojas kopā ar nozares pārstāvjiem, kā godīgāk sadalīt papildu 42 miljonus eiro," sacīja ministre, uzsverot, ka skaidrība būs tad, kad Saeima nobalsos par valsts budžeta likumprojektu otrajā lasījumā.

Līdz tam notikšot konsultācijas par sliktāko scenāriju. Tomēr, kā sacīja ministre, jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka atalgojums tiks paaugstināts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, stacionāros strādājošajiem, kā arī tik palielināta kapitācijas nauda ģimenes ārstiem. "Bet tas nenozīmē, ka arī citiem nevajag," skaidroja veselības ministre, norādot, ka iepriekš minētās ir prioritārās grupas.

Kā ziņots, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome otrdien nolēma rīkot plašas protesta akcijas.

 

Top komentāri

A. Miezītis
A
Vai viņa ir Ķera arodorganizācijas biedre, kura var atļauties domāt nevalstiski, šauras grupas interesēs.
uh
u
Lai cik tas nebūtu ciniski...persona, kurai jārūpējās par iepriekš doto solījumi izpildi, tos vnk nepilda, bet pievienojās mediķu viedoklim...
Kaspars
K
Ieteiktu mediķiem pret pacientiem izturēties ar cieņu, pirms prastas algas paaugstinājumu, visiem vajag nevis tikai mediķiem !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas