Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vrubļevskis: Sports nekad nav bijis IZM prioritāte

Sporta nozare nekad nav bijusi starp Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm un tā ir pārvaldīta pēc atlikuma principa, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāmā sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Sports IZM sistēmā. nekad nav bijis prioritārs. Vienmēr mums ir bijis par sporta nišu ministrijas sistēmā jācīnās. Tur protams ir citas prioritātes – izglītība, zinātne, augstskolas utml., kas attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem. Mūsuprāt, arī sports nav nenozīmīga sastāvdaļa, taču ministrijā sports tiek pārvaldīts pēc atlikuma principa. Tas reizēm ir nedaudz aizvainojoši un reizēm atkal liek runāt par to, ka ir it kā konflikti. Konflikti jau nav. Ir tikai problēmas, kuru risināšanā ir lielāka vai mazāka pretimnākšana," viņš teica.

A.Vrubļevskis skaidroja, ka sporta nozares cilvēki vēlas, lai viņiem ļauj strādāt. Vienlaikus viņš atzina, ka ar pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski un viņa komandu ir izveidojusies diezgan laba sadarbība.

LOK prezidents teica, ka attiecībā uz nākamā gada budžetu, sporta nozares pārstāvji sagaida, ka valdība pildīs doto solījumu. "Mēs ļoti vēlētos, lai valdība pilda savu solījumu un palielina sporta budžetu, jo krīze esot beigusies," teica A.Vrubļevskis.

Vienlaikus viņš pauda gandarījumu, ka ir izdevies palielināt sporta treneru algas.

Savukārt, jautāts par gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, viņš informēja, ka pašlaik rit pēdējie sagatavošanās darbi. Pēdējos trīs gadus treneri, sportisti un sporta federācijas, ir gatavojušās šim lielajam notikumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas