Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VVC Rīgas domei pārmet komunicēšanu sociālajos tīklos krievu valodā; dome pārmetumus noraida

Valsts valodas centrs (VVC) lūdzis skaidrojumu Rīgas domes darbiniekiem par viņu saziņu krievu valodā sociālajā tīklā Facebook, liecina Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) Facebook ievietotais ieraksts.

Iesniegumā domei VVC lūdz nodrošināt personu, kuras atbildīgas par informācijas ievietošanu Facebook krievu valodā, ierašanos iestādē, lai sniegtu paskaidrojumus, kā arī, iespējams, noformētu administratīvo protokolu. Vienlaikus VVC lūdza pašvaldībai iesniegt centrā rakstisku paskaidrojumu par to, kā notiek informācijas atlase publicēšanai katrā no sociālo tīklu profiliem.

Ušakovs atbildes vēstulē VVC uzsvēris, ka neviens Latvijā spēkā esošs normatīvais akts neregulējot valsts valodas izmantošanu valsts un pašvaldību iestāžu komunikācijā ārvalstu sociālajos tīklos.

Ušakovs pārliecināts, ka VVC pārmetums par krievu valodas lietojumu valsts un pašvaldību saziņā ar sabiedrību, nav korekts un pamatots.

Tādējādi Ušakovs lūdza VVC direktoram pārbaudīt VVC Valsts kontroles Rīgas reģionālās nodaļas faktiskās rīcības atbilstību Administratīvā procesa likumam. Vienlaikus Ušakovs aicina VVC "nākamajā reizē, pirms vērsties ar informācijas pieprasījumu, rūpīgāk pārbaudīt Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo regulējumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas