Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Zatlers: Informatīvajā karā paliekam vieni paši

Pašlaik Latvijai militārais apdraudējums ir ļoti zems, taču tā sauktajā informatīvajā karā Latvija pret Krieviju viena saviem spēkiem uzvarēt nevar, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina bijušais Valsts prezidents, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Valdis Zatlers.

Savukārt par Latvijas Krievu savienības izplatīto avīzi, kura izplatīta Latgalē un brīdina par Krimas scenārija atkārtošanos un iespējamu asinsizliešanu, viņš pauda, ka tas ir grūts izaicinājums Latvijai.

"Šajā frontē cīņa notiek regulāri. Maza valsts, kāda ir Latvija, nevar uzvarēt informatīvajā karā. Latvija paliek viena pati, un tai ir jāmeklē sadarbības ceļi ar citām Baltijas valstīm un Poliju," uzsvēra Zatlers, kurš norādīja, ka Krievijas īstenotās akcijas informatīvajā telpā viņš nesauktu par karu, bet par cīņu.

"Ir jāseko līdzi Krievu savienības darbībām. Drošības policijai jārīkojas ļoti enerģiski, ja ir apdraudējumi Latvijas valstij. Arī Tieslietu ministrijai jādod skaidrs vērtējums, vai tas nav aicinājums uz vardarbību," izteicās Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas