Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Trampam konventā nav izdevies iegūt uzrāvienu popularitātē

Abu ASV lielo partiju – republikāņu un demokrātu – konventi nav būtiski mainījuši vēlētāju attieksmi pret galvenajiem kandidātiem prezidenta vēlēšanām, liecina pēc CNN pasūtījuma veiktās aptaujas dati. Atbalstu demokrātu kandidātam Džo Baidenam paudis 51% aptaujāto reģistrēto vēlētāju, savukārt republikāņu kandidātam, pašreizējam ASV prezidentam Donaldam Trampam – 43% aptaujāto.

Nav piepildījusies Trampa cerība ar konventa runām ievērojami palielināt atbalstītāju skaitu, jo abu kandidātu atbalstītāju skaita izmaiņas salīdzinājumā ar aptauju pirms konventiem ietilpst izlases kļūdas intervāla 3,8 robežās.

1106 respondentus – reģistrētus vēlētājus – laikā no 28. augusta līdz 1. septembrim pa telefonu aptaujāja socioloģisko pētījumu firma SSRS.

Iepriekšējā aptaujā, kas veikta laikā no 12. līdz 15. augustam, gatavību balsot par Baidenu izteica 50% aptaujāto, par Trampu – 46%.

Aptaujas veicēji secinājuši, ka konventi nav radījuši ievērojamas pārmaiņas tajā, kā vēlētāji vērtē abu kandidātu spējas vai nostāju atsevišķās nozarēs vai jautājumos, lai gan dažas vērtējuma izmaiņas nākušas par labu Baidenam. Līdz šai aptaujai Trampam bija lielāks pārsvars vērtējumos par spēju risināt ekonomikas jautājumus. Savukārt šajā aptaujā šis pārsvars gandrīz pazudis. Uzticību Trampa spējām ekonomikas problēmu atrisināšanā pauduši 49% aptaujāto, Baidena spējām šajā sektorā tic 48%.

Atbildot uz jautājumu, kurš no kandidātiem vislabāk spēs parūpēties par amerikāņu drošību, 51% aptaujāto deva priekšroku Baidenam, 45% – Trampam. Tā noticis par spīti tam, ka Tramps savā kampaņā īpaši koncentrējies uz drošību.

Taču krietni mazinājies to aptaujāto skaits, kas augstu vērtē Trampa godīgumu un uzticamību – no 40% aptaujā pirms konventa līdz 36% tagad. Atzinīgs vērtējums Baidenam šajā ziņā pieaudzis no 51% pirms konventa līdz 53% tagad.

Samazinājies to aptaujāto skaits, kas piekrīt, ka Tramps atspoguļo viņu vērtības – no 43% pirms konventa līdz 39% tagad. Kopīgas vērtības ar Baidenu abās aptaujās apliecinājuši 52% respondentu.

Vienāda saglabājusies proporcija, atbildot uz jautājumu, kuram kandidātam ir skaidrāks plāns atrisināt valsts problēmas. 49% aptaujāto uzskata, ka Baidenam, 43% – ka Trampam. Tieši šādi rādītāji bija arī iepriekšējā aptaujā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits