Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV: Asada režīma maiņa ir prioritāte

ASV vēstniece Apvienoto nāciju organizācijā (ANO) Nikija Heilija norādījusi, ka Sīrijas diktatora Bašāra el Asada režīma maiņa ir prioritāte, tādējādi iezīmējot pilnīgu viedokļa maiņu no tā, ko prezidenta Donalda Trampa administrācija apgalvoja līdz šokējošajiem ķīmisko ieroču uzbrukumiem pagājušajā nedēļā, vēsta CNN.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā pēc Trampa pavēles uz Sīrijas aviācijas lauku, kurš bija bāze nežēlīgajiem pret civiliedzīvotājiem vērstajiem ķīmisko ieroču uzbrukumiem, veica raķešu triecienu, raidot 59 spārnotās raķetes Tomahawk.

Iepriekš gan pati Heilija, gan arī prezidents Tramps un citi administrācijas pārstāvji norādīja, ka Asada gāšana nav prioritāte. Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā norādīja, ka Asada gāšana būtu "idiotisms".

Tomēr, kā secināms pēc uzbrukuma aviācijas laukam, un jaunākajiem Heilijas izteikumiem CNN žurnālistiem, ASV ir atkārtoti mainījusi viedokli, un diktatora varas pārtraukšana ir kļuvusi par prioritāti. 

"Dabūt Asadu prom nav vienīgā prioritāte. Tas ko mēs cenšamies panākt, acīmredzami, ir uzveikt Islāma valsti. Otrkārt mēs neredzam mierīga risinājuma iespēju Sīrijā, kamēr Asads ir tur. Treškārt - "dabūt ārā" Irānas ietekmi. Un tad var virzīties politiska risinājuma virzienā, jo galu galā, tā ir sarežģīta situācija, tur nav vienkāršu atbilžu, un būs jāatrod politisks risinājums," intervijā CNN teikusi ASV vēstniece ANO. Viņa gan nenorādīja, ka Asada gāšana ir oficiāla Vašingtonas politika. 

Top komentāri

Ezis
E
ASV paši vairs nezin, kas viņiem ir prioritāte: https://www.diena.lv/raksts/pasaule/tuvie-austrumi/asada-gasana-vairs-nav-amerikanu-prioritate-14169274
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits