Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunijas muita identificējusi ap 3000 mēģinājumu pārkāpt sankcijas pret Krieviju

Igaunijas muitas darbinieki ir identificējuši apmēram 3000 mēģinājumus nelegāli ievest preces Krievijā, pārkāpjot šai valstij noteiktās sankcijas pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, trešdien radio intervijā paziņoja Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes muitas nodaļas vadītājs Killi Kurvitss.

Muitas un nodokļu dienesta amatpersonas ir pieķērušas privātpersonas un uzņēmumus no Igaunijas un citām Eiropas Savienības (ES) valstīm mēģinājumos nelegāli ievest preces Krievijā, sacīja Kurvitss.

Šie pārkāpumi tika konstatēti, veicot vairāk nekā 53 000 inspekciju un muitas pārmeklēšanu Igaunijā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī. ES un NATO dalībvalsts Igaunija austrumos robežojas ar Krieviju.

Kurvitss sacīja, ka privātpersonas galvenokārt mēģināja pārkāpt aizliegumu eksportēt skaidru naudu un luksusa preces uz Krieviju, savukārt uzņēmumi nelikumīgi mēģināja apiet mašīnu un mehānisku iekārtu eksporta aizliegumu.

Laika gaitā ir kļuvis arvien vairāk mēģinājumu apiet sankcijas. Igaunijas muitas amatpersonas ir identificējušas apmēram 1500 šādu mēģinājumu 2022.gada laikā un apmēram tikpat - 2023.gada pirmajos trijos mēnešos, sacīja Kurvitss.

Kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma ES ir noteikusi 10 sankciju kārtas pret Krieviju, tostarp plašus tirdzniecības ierobežojumus un citus ekonomiskus pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits