Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Austrālijas tiesa aizliedz protestus pret rasismu

Bažījoties par iespējamo inficēšanos ar jauno koronavīrusu, Austrālijas tiesa piektdien aizliegusi Sidnejā plānotos protestus pret rasismu ASV.

Mītiņā, kas bija paredzēts sestdien, gatavojās piedalīties līdz 10 000 cilvēku, lai izrādītu solidaritāti protestētājiem ASV un nosodītu biežos aborigēnu nāves gadījumus ieslodzījumā Austrālijā.

Policija, ko atbalsta prominenti vietējie konservatīvie politiķi, lūdza tiesu aizliegt mītiņu, bažījoties par sabiedrības veselību. Tiesnesis atbalstīja policijas nostāju.

"Visi ir no daudz kā atteikušies, lai uzveiktu šo slimību, (..) nav īstais laiks atmest piesardzību," norādīja tiesnesis.

Jaunu Covid-19 gadījumu skaits Austrālijā ir ievērojami samazinājies, taču valstī joprojām ir spēkā sociālās distancēšanās noteikumi un masu pasākumi ir aizliegti.

Savienotajās Valstīs kopš pagājušās nedēļas nerimst protesti, ko sākotnēji izraisīja sašutums par Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Protestētāji iestājas pret diskrimināciju, rasismu un policijas vardarbību. Taču daudzviet protesti pārauguši ielu vardarbībā un grautiņos.

Solidarizējoties ar protestētājiem ASV, Austrālijā jau notikuši vairāki protesti. Un Sidnejas mītiņa organizētāji pauduši apņēmību protestēt, neskatoties uz tiesas aizliegumi.

Viņi cer pievērst uzmanību lielajam aborigēnu skaitam ieslodzīto vidū un daudzajiem aborigēnu nāves gadījumiem cietumos. Pēdējos 30 gados ieslodzījumā miruši vairāk nekā 400 aborigēni.

Tikmēr Kanberā šodien simtiem cilvēku sapulcējās uz demonstrāciju, lai gan Austrālijas premjerministrs Skots Morisons aicināja cilvēkus palikt mājās.

"Atradīsim labāku veidu (..), kā paust šos noskaņojumus, neapdraudot pašiem savu veselību," sacīja premjers.

Viņš atzina, ka vēl ir daudz jādara, lai mazinātu nevienlīdzību, ar ko saskaras aborigēni, bet noraidīja paralēles ar ASV.

Top komentāri

baltā bāba
b
Protestēt drīkst pret ko vien vēlas, bēt ālēties pa pilsētas centru gan ne. Vismaz kārtīgā valstī ne.
Irlielāmērāticams
I
ka šiem protestiem nav nekāda sakara ar rasismu. Cilvēki ir sapratuši, ka viņi ir lūzeri, cilvēki ir dusmīgi, un meklē grēkāzi, kas vainojams viņu lūzerismā. Pa rokai pagadījās ASV , viņi bļauj uz ASV. Nākošreiz viņi bļaus uz Krieviju, Ķīnu , vai Z-Koreju. Galvenais ir bļaut. Bet, nekādā gadījumā jautāt sev - kas ir īstais iemesls, ka esmu lūzeris?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits