Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra
Erdogans Nīderlandi ir nosaucis par "nacistu paliekām" un "banānu republiku"

Erdogans piedraud ar sankcijām Nīderlandei

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Nīderlandei piedraudējis ar iespējamām sankcijām saistībā ar šīs valsts varasiestāžu lēmumu neatļaut Turcijas valdības ministriem uzstāties Nīderlandē, lai pārliecinātu vietējos turkus balsot par Erdogana pilnvaru paplašināšanu nākammēnes paredzētajā referendumā. Ankara vērsusies arī pret Eiropas Savienību (ES), apsūdzot to "selektīvā demokrātisko vērtību piemērošanā", trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Turcija kopš pirmdienas pārtraukusi augstākā līmeņa diplomātiskās attiecības ar Nīderlandi, tāpēc Ankarā nevarēja atgriezties tās vēstnieks. Erdogans, kurš Nīderlandi ir nosaucis par "nacistu paliekām" un "banānu republiku", vakar paziņoja, ka nepietikšot ar Hāgas atvainošanos, lai nogludinātu abu valstu saspīlētās attiecības. Prezidents brīdināja, ka Turcija varētu spert arī citus pretsoļus, bet neizplūda plašākos paskaidrojumos. 

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims piedraudēja, ka Ankara varētu atcelt pirms gada noslēgto vienošanos ar ES par migrantu atpakaļuzņemšanu, kas palīdzējusi samazināt Eiropā nonākušo migrantu un patvēruma meklētāju daudzumu. 

Ankaru ārkārtīgi saniknoja Nīderlandes pilsētas Roterdamas vadības lēmums aizvadītajā sestdienā aizliegt Turcijas ārlietu ministram un ģimenes lietu ministrei uzrunāt vairākus tūkstošus vietējo turku. Nīderlandē dzīvo aptuveni 400 tūkstoši turku, no kuriem daudzi varēs balsot 15.aprīlī paredzētajā referendumā par plānotām izmaiņām Turcijas konstitūcijā, kas piešķirs lielāku varu prezidentam. Roterdamas mērija savu lēmumu skaidroja ar "riskiem sabiedriskajai kārtībai un drošībai".

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 15.marta, numurā!

Top komentāri

zvirbulēns
z
Laba ziņa Nīderrlandei, nu tai atraisītas rokas! Tagad Nīderlanda varēs pieņemt likumu, kas aizliegs dubultpilsonību, turkiem nāksies izvēlēties, kuras valsts pilsonību šie saglabās Nīderlandes vai Turcijas, kā arī izraidīt no valsts visus turkus, kas nav Niderlandes pilsoņi!
NAV VIENALGA
N
Ak, šis varas saindētais cilvēciņš!
Kims Cins
K
LOti ceru, ka ES valstis soladarizesies ar Niderlandi, Vaciju, Sveici un Austriju un peinems viennozimigu lemumu, ka Turcijai ir slegts cels uz ievienosanos ES un visas ES valstis ieviesis saqnkcijas pret urciju tiklidz ta spers kadus solus ar sankcijam pret Niderlandi. ES ir jabut vienotai un solidarai, ipasi jau kad krievu nacisti, cekisti vai musulmanu fanatiki dvielu galvas ir iedomajusies, ka vini noteiks kartibu ES un diriges pec sava prata ES nacionalas valstis, nu ir istais laiks pieradit ES vienotibu, solidaritati.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits