Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ES vienojas cīņā pret nodokļu nemaksāšanu

Turpmāk Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis apņēmušās sistemātiskāk un vienotāk izskaust nodokļu nemaksāšanas riskus, un šonedēļ Luksemburgā ES dalībvalstu finanšu ministri vienojušies par to, ka tiks paplašināta informācijas apmaiņa par gūtajiem ienākumiem, tādā veidā mazinot iespējas izvairīties no nodokļu nomaksas, paziņojusi Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība ES.

"Grozījumu direktīvā 2011/16 ES mērķis ir informācijas apmaiņa starp nodokļu administrācijām par finanšu institūciju rīcībā esošo informāciju par citu valstu rezidentiem (patiesa labuma guvējs, procentu maksājumi, dividendes, konta atlikumi, ienākumi no apdrošināšanas produktiem, procenti no finansiālajiem ieguldījumiem). Informācija tiks sniegta par fiziskajām un juridiskajām personām (iekļaujot informāciju par trastiem un nodibinājumiem). Informācijas apmaiņa notiks vienreiz gadā," skaidro Latvijas Finanšu ministrija (FM).

FM uzskata, ka šis ir nozīmīgs solis cīņai pret pārrobežu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, jo tas veicinās godīgu nodokļu nomaksu, līdz ar to arī godīgu konkurenci. FM arī uzsver, ka, pretēji iepriekš publiski izskanējušajam skaidrojumam, informācija tiks sniegta nevis par konkrētās valsts pilsoņu kontu informāciju, bet par citu ES dalībvalstu rezidentu kontu informāciju.

Tas ir "robežakmens, kuru ES sasniegusi savā progresā, kā arī starptautiskajā cīņā pret izvairīšanos no nodokļiem", atzinis Itālijas finanšu ministrs Pjērs Karlo Padoāns, savukārt ES nodokļu komisārs Aļģirds Šemeta paziņojis, ka "ar banku noslēpumiem ir beigas, un automātiskā informācijas apmaiņa tiks piemērota visplašākajā veidā", vēsta LETA.

Panākta arī vienošanās ar Šveici, ka tā likvidēs virkni šai valstij raksturīgo īpašo nodokļu režīmu, informē Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība ES.

Plānots, ka automātiskā banku datu apmaiņa varētu sākt darboties 2017. gadā, vēsta LETA.


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits