Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koronavīrusa dēļ slimnīcās Ķīnā valda haoss

Ķīnā aptuveni 33 miljonu cilvēku pārvietošanās uz nenoteiktu laiku ir ierobežota, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību. Savukārt slimnīcas cīnās, lai tiktu galā ar pacientu pieplūdumu, tādēļ notiek jaunas slimnīcas celtniecība vīrusa epicentrā, vēsta The Guardian.

Līdz šim apstiprināti 26 vīrusa izraisīti nāves gadījumi, bet inficēto skaits pārsniedzis 800. 

ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) koronavīrusa uzliesmojumu raksturojusi kā ārkārtas situāciju Ķīnā, bet nesteidzas pasludināt to par globālu veselības trauksmi.

Britu medijs The Guardian vēsta, ka cilvēkiem tiek atteikta medicīniska palīdzība, jo vīrusa epicentra Uhaņas pilsētas slimnīcas ir pārpildītas ar pacientiem.

Uhaņas pilsētā ceturtdienas vakarā sākās jaunas slimnīcas, kurā būs 1000 gultasvietu, celtniecība, to ir plānots uzcelt sešās dienās. 

Slimnīca, kuru paredzēts atvērt nākamnedēļ, ir līdzīga tai, kas tika izveidota Pekinā 2003. gadā, kad pilsēta saskārās ar akūto elpošanas sistēmas sindroma (SARS) epidēmiju, no kura bojā gāja gandrīz 800 cilvēku un tas sasniedza teju 30 valstis. 

Toreiz 7000 Pekinas strādnieku nedēļas laikā uzcēla slimnīcu. Divu mēnešu laikā tur ārstējās viena septītā daļa no visiem valsts SARS pacientiem.

Top komentāri

sūdīgs tas paskaidrojums
s
Pasaciņai par to, ka tas vīruss ir pārnesies no čūskas(!) ticēt nevar - pirmo reizi dzirdu, ka čūskām ir klepus... :)) Visi iepriekšējie bīstamie vīrusi tika pārnesti uz cilvēku, tāpēc, ka bija kaut kāda radniecība - pērtiķi un tiem tuvie radinieki - sikspārņi un lidojošās lapsas ir ļoti tuvi ģenētiski radinieki cilvēkam - ģenētiski radinieki cilvēkam ir arī cūkas - tāpēc eksistē dīvaina teorija par to, ka cūka un pērtiķi kādreiz ir krustojušies un izveidojuši primātus vai cilvēku senčus. Čūskas nav cilvēkiem līdzīgas un čūsku plaušas nu nekādā gadījumā nav pat līdzīgas un no čūskām nekādas slimības cilvēks nevar dabūt! Koronovīruss izskatās, ka ir izsprucis no laboratorijas - vīrusa izplatības centrā atrodas vīrusu laboratorija. Šeit drīzāk ir jājautā ko tur tā Ķīna ņemās ar tiem vīrusiem un kādiem mērķiem - un vai musm pārējiem pasaulē ir jāpieņem visus tos makaronus ko Ķīna karina uz ausīm pārējiem.
Neesmu robots
N
Ātrāk slimnīcu uzcelt.
Scorseze
S
Interesanti, ko šī globālā "sviesta" aizsegā dabūs gatavu kārtējie afēristi. Vai tiešām nevienam neienāk galvā padomāt, kas šī ir par kārtējo panikas celšanu uz līdzenas vietas:)? daži simti saslimuši, pāris nomiruši, katru dienu autokatastrofās iet bojā desmitiem tūkstoši cilvēku, un ja pavisam nopietni, tad cilvēki mirst no vēža, sirds un asinsvadu slimībām un tie jau ir simtiem tūkstošu. Šis vienkārši ir kārtējais mākslīgi izraisītais panikas vilnis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits