Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lībijā protestētājus apšauda no gaisa

Nemieru pārņemtajā Lībijā naktī uz otrdienu pastiprinājusies vardarbība pret protestētājiem. Prezidenta Muammara Kadāfi drošības spēki raidījuši šāvienus uz cilvēkiem ielās, pat izmantojot lidmašīnas. Tūkstošiem ārzemnieku izmisīgi cenšas pamest valsti. Valsts oficiālā televīzija gan noliegusi jebkādu izrēķināšanos ar M. Kadāfi oponentiem, dēvējot to par ārvalstu naidīgo mediju izgudrojumiem.

Tomēr M. Kadāfi atbalstītāju loks sāk kristies straujāk, jo pret viņu vēršas pat režīmu pārstāvošie diplomāti un daļa pašmāju politisko darbinieku. «Es atsakos kalpot diktatora režīmam,» atkāpjoties no amata, televīzijai ABC sacījis Lībijas vēstnieks ASV Ali Aujali. Arī daļa armijas virsnieku mudinājuši karavīrus nostāties opozicionāru pusē. Divi piloti ar raķetēm un šaujamieročiem bruņotās kaujas lidmašīnās dezertējuši, aizlidojot uz Maltu pēc tam, kad viņiem pavēlēts apšaudīt iedzīvotājus. ANO paziņojusi, ka izrēķināšanās ar iedzīvotājiem draud kļūt pielīdzināma noziegumam pret cilvēci un aicinājusi sākt izmeklēšanu.

Pirmo reizi kopš protestu sākšanās vietējā televīzijā divas reizes runu teica M. Kadāfi. Viņš uzrunāja tautu savas mājās priekšā, aicinot to «neticēt suņiem mediju rindās», noliedzot iepriekš izskanējušo informāciju, ka viņš būtu devies uz Venecuēlu.

Kāds Tripoles iedzīvotājs raidsabiedrībai CNN stāstījis, ka pilsētā beidzoties pārtikas krājumi. Slēgtas arī vairākas benzīna uzpildes stacijas, minot, ka tas esot varas plāns, kā ierobežot iedzīvotāju pārvietošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits