Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

NATO Lībijas misijā iesaista helikopterus

NATO militārā operācija nemieru plosītajā Lībijā pagājušās nedēļas nogalē aizsākta ar jaunu sparu, jo pirmo reizi tajā iesaistīti arī helikopteri. Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs, kurš nedēļas nogalē tikās ar nemiernieku pārstāvjiem Lībijā, uzsvēra, ka NATO operācijas kļūst arvien intensīvākas.

Runāt par teju trīs mēnešu ilgās misijas paredzamo beigu datumu ministrs izvairījās. «Mēs nenospraužam gala termiņu. Jūs vaicājat par Ziemassvētkiem, taču kurš to var zināt, tās var būt dienas vai nedēļas, vai mēneši, bet tas ir tā vērts,» V. Heiga teikto citējis BBC. Pagājušajā trešdienā NATO misiju Lībijā pagarināja vēl par 90 dienām. Krievija paudusi bažas par helikopteru iesaisti operācijā. Tā norāda, ka šādi NATO nonāk «viena soļa attālumā» līdz sauszemes spēku iesaistei konflikta risināšanā, kas ir pretrunā ar ANO Drošības padomes mandātu. Taču Lielbritānija noraida Krievijas pārmetumus un uzsver, ka tā ir «līdzšinējās darbības intensifikācija», kam jānodrošina misijas veiksmīgs iznākums un jāaptur Lībijas vadoņa Muammara Kadāfi vardarbība. «Mēs atbalstām ikvienu soli, kas varētu paātrināt Kadāfi režīma gāšanu,» Lībijas nemiernieku līdera Mustafas Abdula Džalila teikto citējis AFP.Helikopteru iesaisti pagājušajā mēnesī ierosināja Lielbritānija un Francija. To izmantošana nodrošina vieglāku manevrējamību. Tas ļaušot sekmīgāk novērst M. Kadāfi spēku uzbrukumus civiliedzīvotājiem. Taču, kā ziņo raidsabiedrība BBC, operācijā iesaistītie helikopteri rada papildu risku: tie lido zemāk un lēnāk nekā NATO kara lidmašīnas. Tādējādi, lai gan ar tiem iespējams precīzāk identificēt pretinieku, tas padara tos par vieglāku mērķi M. Kadāfi sauszemes spēku uzbrukumiem NATO vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits