Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziemeļkoreja: Karš ar ASV ir nenovēršams

Vairs nav jautājums, vai Ziemeļkoreja karos ar ASV, bet kad tas notiks, izteicies Ziemeļkorejas ārlietu ministra preses pārstāvis. Viņš skaidrojis, ka uz to norādot Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora Maika Pompeo un vēl vairāku augsta ranga ASV amatpersonu "kareivīgas piezīmes", kas apliecinot gatavību karot.

Pompeo nesen izteicies, ka Ziemeļkorejas diktatoram Kimam Čen Unam esot maza nojausma par iekšzemes un starptautisko situāciju. Šādi izteikumi ir provokatīvi un nekaunīga kritika "mūsu augstākajai vadībai, kas ir mūsu tautas sirds".

Šie Ziemeļkorejas komentāri izteikti laikā, kad, atbildot uz Ziemeļkorejas starptautiskās ballistiskās raķetes izmēģinājumu, ASV un Dienvidkorejas spēki rīko kopējus manevrus Korejas pussalā. Arī tie liecinot par to, ka karš Korejas pussalā ir jau vispārpieņemts fakts, komentēja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

"Ja ASV pārrēķināsies ar mūsu pacietību un aizdedzinās kodolkara degli, mēs pavisam noteikti liksim ASV dārgi maksāt ar mūsu varenajiem kodolspēkiem, kurus mēs esam pastāvīgi nostiprinājuši," viņa teikto citējusi Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA. "Tagad neatbildētais jautājums ir - kad šis karš sāksies," viņš piebildis.

Jāatgādina, ka pagājušajā sestdienā arī ASV prezidenta Donalda Trampa drošības padomnieks Herberts Makmāsters izteicies, ka Ziemeļkoreja ir ASV drauds Nr. 1, un bruņota konflikta iespējamība pieaug ar katru dienu.

Taujāts komentēt Ziemeļkorejas aizvadītajā nedēļā īstenoto ballistiskās raķetes testu, Makmāsters pauda, ka Tramps ir apņēmies panākt Korejas pussalas kodolatbruņošanu. Kā zināms, Ziemeļkoreja ir izteikusies, ka ar jauno Hwasong-15 raķeti spēj nogādāt kaujas galviņu līdz jebkurai vietai ASV kontinentālajā daļā.

Top komentāri

tie nav joki
t
vai tā drīkst draudēt , kur ir ANO
trusis nejaukais
t
jaa rezultaats buus no zemes virsas noslauciira Ziemeljkoreja. tikai taapeec ka viens resns nobarots kretiins gribeeja pameeriities kraaninjiem.
doma
d
Grūti saprast sacīto par karu ? tādā gadījumā viņiem aiz muguras stāv vecākais brālis. Tik pat labi var fantazēt , ka vecākais brālis grib redzēt ko ASV spēj.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits